چاپ        ارسال به دوست

سفر شهادت

 

عنوان کتاب سفر شهادت
نویسنده  امام موسی صدر
ناشر  موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر
نشانی تهران، خیابان بهار شمالی، نرسیده به میدان بهارشیراز، کوچه شهید عبدالکریم شریعتی، پلاک ۱۰، واحد ۲ 
مشخصات تحلیل قیام عاشورا و مبارزه امام حسین و حضرت زینب علیهماالسلام 

 

کتاب سفر شهادت، گفتارهایی درباره واقعه عاشورا شامل ترجمه متن 17 سخنرانی، مقاله و گفتار امام موسی صدر درباره نهضت حسینی ، ابعاد، نتایج و پیامدهای آن است.

امام صدر در این گفتار‌ها تلاش می‌کند تا پیش‌ زمینه‌های این واقعه و اهداف امام حسین را از این حرکت روشن کند. نقش و تأثیر حضرت زینب نیز در گفتارهایی از این کتاب بررسی شده است.

 

* عناوین بخش‌های هفده‌گانه کتاب به ترتیب عبارتند از

1. سفر شهادت

2. حسین(ع) وارث انبیا

3. پرتوهایی از انقلاب کربلا

4. به سوی خط حسینی

5. امام حسین(ع) و قداست جان‌فشانی

6. مناسبت‌های ماه رجب و زیارت امام حسین

7. امام حسین(ع) پیشوای اصلاح‌گری 

8. عطای حسینی در واقعه کربلا

9. از دریچه عاشورا

10. حسین(ع) چراغ هدایت و کشتی نجات

11. صلح پیوند پاینده اسلام و مسیحیت

12. نامه‌ای به مردم لبنان

13. شهادت، چشمه جوشان تحول

14. زینب (س) شکوه شکیبایی(۱)

15. زینب (س) شکوه شکیبایی(۲)

16. رسالت حضرت زینب(س) در عاشورا

 17. یاری زینب (س)

 

همچنین به دلیل اشاره‌های بسیار امام صدر به خطبه آتشین حضرت زینب(س) در کاخ یزید، ترجمه فارسی این خطبه نیز در پیوست این کتاب درج شده است. لازم به توضیح است که مجموعه تمام مطالبی که در کتاب سفر شهادت ترجمه و منتشر شده، در اصل سخنرانی‌های امام صدر از سال ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۷ در مجامع مختلف است. در این هشت سال وقایع گوناگونی در لبنان و جهان اسلام رخ داده و امام در خلال صحبت‌های خود درباره عاشورا به بررسی تطبیقی حوادث کربلای سال ۶۱ هجری با رخدادهای روز جامعه خود می‌پردازد.

آنچه می خوانید بخش هایی از کتاب سفر شهادت است : 

اسلام واقعی اسلام حسین است و، به همین سبب، زیارت با معرفت امام حسین(ع) برای حسینی‌ها بالاتر از هزاران حجی است که یزیدی‌ها به جا می‌آورند. این معنای آن است که می‌گویند زیارت امام حسین(ع)بالاتر از حج و عرفه است، و الا همه‌ی عزت و شرف او از اسلام است و امکان ندارد بالاتر از حج و اسلام باشد، زیرا همه‌ی عظمت او از اسلام و از حج است. بله، هزاران حج صوری با زیارت امام حسین(ع) برابری نمی‌کند، چون حج واقعی و اسلام حقیقی به دست او سیراب شد و رشد کرد وحیات خود را دوباره پیدا کرد.

ماه رجب، ماه مبارک و زمان این اعمال است و شکی نیست که زنده نگه داشتن این ماه، بازگشتی است به سوی خدا. باید در این ایام توجه و آگاهی داشته باشیم و از ان برای زندگی ظاهری و یزیدی‌مان درس بگیریم. این شعارها و ، همچنین، روزه گرفتن در این ماه، ما را برای درک واقعی این معانی آماده می‌کند و از این ماه موسمی عظیم و مناسبتی برای بازگشت به سوی خداوند می‎‌سازد.

در حدیث شریفی آمده که در روز قیامت ندا می‌دهند: «این الرجبیون؟» یعنی کجایند کسانی که ماه رجب را محترم شمردند و روزهایش را روزه گرفتند و مناسبت‌های آن را همراه با درک و شعور برپا کردند و از آن برای زندگی سعادتمندانه و اسلامی و پاک و عزتمندانه و حسین گونه توشه‌ی کافی برگرفتند؟ اعمال بسیاری در این ماه وارد شده است که امیدواریم توفیق انجام دادن آن‌ها را پیدا کنیم.

برادران من، این گرفتاری و بحرانی که در این ماه‌‍‌های مبارک گریبان ما را گرفته، نتیجه‌ی کنار گذاشتن اسلام در عرصه‌های مختلف زندگی است، یعنی اسلام در هیچ یک از شئون زندگی ما وارد نشده است.


١٥:٥٩ - جمعه ١٢ شهريور ١٤٠٠    /    شماره : ٤٩٥    /    تعداد نمایش : ٤٤٦



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 21429

  • بازدید امروز : 106

  • کل بازدید : 998946

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد