8 اسفند- روز امور تربیتی و تربیت اسلامی

هشتم اسفندماه، به عنوان روز امور تربیتی و تربیت اسلامی نامیده شده است. روزی که پدران، مادران و مربیان، با هماهنگی های مفید، در تربیت و پرورش فرزندان عزیز مملکت اسلامی می کوشند و با یک برنامه ریزی صحیح و سنجیده، روح کودکان را با معنویت آشنا نموده، تا آنان درست زیستن را بیاموزند و در آینده، افرادی متعهد پرورش یابند.

قرآن این کتاب تربیتی، در آیات بسیار، بهترین وسیله تکامل انسان را تفکّر، تعقّل و تدبّر می داند و فلسفه وجودی تمام دین های آسمانی و رسالت پیامبران را تعلیم و تربیت شمرده است. در آیه 151 سوره بقره آمده است:«در میان شما، فرستاده ای از خودتان روانه کردیم، که آیات ما را بر شما می خواند و شما را پاک می گرداند و به شما کتاب و حکمت می آموزد و آنچه را نمی دانستید، به شما تعلیم می دهد.»

مقام معظم رهبری: بافت انسان و قالب و تراش یک انسان مطلوبِ اسلام چیزى است که با تربیت حاصل می شود. همه‌ى انسانها هم قابل تربیتند. بعضى ممکن است دیرپذیرتر باشند، بعضى زودپذیرتر؛ بعضى تربیت در آنها ماندگارتر باشد، بعضى کم دوام‌تر؛ امّا همه‌ى انسانها در معرض تغییر و تبدیلى هستند که با تربیت حاصل می شود.

بیانات در دیدار معلمان و فرهنگیان سراسر کشور۱۳۹۳/۰۲/۱۷

14 اسفند - هفته نيكوكارى

 

روح انفاق و نیکوکاری بایستی در جامعه توسعه پیدا کند و جزو ایمان مردم بشود.

بیانات در دیدار مسئولان کمیته‌ی امداد امام خمینی رحمه الله علیه۱۳۷۰/۱۲/۱۴

  

همه ساله از چهاردهم تا بيست و يكم اسفندماه به نام هفته نيكوكارى نامگذارى شده است.

برگزارى اين هفته‏ به منظور جذب كمك ها و هداياى مردم به خانواده‏ هاى محروم و نيازمند جامعه صورت مى ‏گيرد.

برگزارى‏ چنين روزها و هفته‏ هايى همواره در بين مردم مسلمان و پرعاطفه ايران با استقبال هاى كم‏ نظير روبه‏ رو شده‏ است.

در سالهاى گذشته در هفته نيكوكارى، ميلياردها ريال كمك مردمى جمع‏ آورى شد كه در اختيار خانواده‏ هاى ‏نيازمند قرار گرفت.

حال اين پرسش مطرح مى‏ شود كه انگيزه اين هميارى وسيع مردمى در ايران چيست؟ و به چه علت درموقعيتى كه هيچ نظارت رسمى و فرمان دولتى وجود ندارد، خالصانه ‏ترين عواطف براى كمك به همنوعان‏ در جامعه ايران مشاهده مى ‏شود؟ پاسخ اين پرسش را بايد در فرهنگ و تربيت اسلامى و همچنين خصلت هاى‏ فردى و اجتماعى مردم مسلمان ايران جستجو كرد.

واقعيت اين است كه كمك به همنوع، در قالبهاى مادى و معنوى، از اصول اساسى و مورد تأكيد دين مبين ‏اسلام است كه در آيات متعدد قرآن كريم به آن نيز اشاره شده است.

از سوى ديگر رهبران الهى نيز كه مقتداى ملت مسلمان ايران هستند، خود مظهر جوانمردى، گذشت و بخشش‏ به شمار مى‏ آيند.

از اينرو مردم ايران به پيروى از اين رهبران بزرگ، هيچ فرصتى را براى كمك به نيازمندان‏ از دست نمى ‏دهند.

از جنبه ويژگيهاى فردى و ملى هم، شواهد تاريخى موقعيت ممتاز مردم ايران را در كمك به محرومان جامعه‏ نشان مى‏ دهد، و در مجموع ويژگي هاى مذهبى و ملى از جامعه ايران، جامعه ‏اى سرشار از احساس مسؤوليت ‏در مورد محرومان پديد آورده است.

در تأييد اين نظر بايد به آثار متعددى اشاره كرد كه با استفاده از كمك و موقوفات مردمى به وجود آمده‏ اند.

احداث مساجد، مدارس، بيمارستان‏ ها و مراكز عام‏ المنفعه كه از طرف افراد خيّر صورت مى‏ گيرد، نشانه‏ اى‏ آشكار از استقبال مردم از كمك هاى عمومى است.

به اين ترتيب در چنين جامعه ‏اى كمك به خانواده‏ هاى محروم و بى‏ بضاعت نيز داوطلبان بى ‏شمارى دارد كه‏ بخشى از درآمد خود را براى رشد فرهنگى، و رفع نيازهاى مادى در اختيار افراد مستضعف و بى ‏سرپرست ‏قرار مى ‏دهند.

مسلماً تا وقتى اين احساس مسؤوليت و اعتقاد اسلامى وجود دارد كمك به محرومان هم در سطحى گسترده ‏و چشمگير در ايران وجود خواهد داشت.

15 اسفند - هفته درختكارى

مقام معظم رهبری: از همه مسئولان و مردم میخواهم به مسئله فضای سبز اهمیت بدهند و مانع شوند که کشور و ملت از این نعمت پروردگار محروم شوند.

بیانات پس از مراسم درختکاری۱۳۹۲/۱۲/۱۴

  

15 الى 22 اسفندماه هر سال به عنوان هفته درختكارى اعلام گرديده و مسؤولين و مردم در طى اين هفته به‏كاشتن درخت مشغول مى‏شوند تا طبيعت را زيباتر و هواى مورد استفاده خود را مطلوبتر سازند.

درختكارى در اسلام

در اسلام به مسأله درختكارى و حفظ درختان توجه فراوانى شده؛ چنانكه رسول گرامى اسلام صلی الله علیه و آله و سلم مى‏فرمايد:

»هركس درختى را آب دهد آن چنان است كه مؤمن تشنه‏اى را آب داده است.« و امير مؤمنان على علیه السلام خودبزرگترين درختكار مدينه بود. وقتى ايشان را همراه با محموله‏اى مشاهده كردند و از محتواى آن پرسيدند،فرمود:

صد هزار درخت خرما است! چون آن حضرت صد هزار هسته خرما به خارج مدينه مى ‏برد كه آنها را می کارد تا در آينده به همين تعداد نخل بارور و تنومند تبديل گردند.

واقعاً اگر مردم مسلمان ما به پيروى از اولياى گرامى خويش به اين سنّت حسنه عمل نمايند، مى ‏توانند چهره‏ محيط زندگى و وضعيّت هواى مناطق مسكونى خود را كاملاً تغيير دهند و در نتيجه از بركات بى‏ شماردرختان برخوردار گردند؛ مثلاً اگر در سطح كشور كنار جوي هاى آب، ميان باغچه منازل شهر و روستا، كنارخيابان ها و غيره درختكارى گردد، همه مردم از نتايج و فوايد مختلف آن برخوردار خواهند شد.

متأسفانه درزمان شاه توجه زيادى به اين مسأله نمى ‏شد و حتى نزديك به يك ميليون هكتار از جنگلها را به تيمسارها وسرمايه‏ داران دادند و آنها هم درختان جنگلى را قطع و به اراضى كشاورزى مبدل نمودند، ولى پس از انقلاب‏از اين كار جلوگيرى شد.

درخت از جهت تنظيم اكسيژن و كربن هوا، و از جهت ميوه‏ها و چوب و سايه و بسيارى جهات ديگر براى ‏انسان مورد استفاده است 

 

 

 
 

آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 771

  • بازدید امروز : 1833

  • کل بازدید : 987396

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد