مقام معظم رهبری: دهه‌ی فجر، آن آیینه‌یی است که خورشید اسلام در آن درخشید و به ما منعکس شد. اگر این آیینه نبود، باز هم مثل همان دوره‌های تاریک و قرون خالیه، بایستی ما می نشستیم و اسمی از اسلام می آوردیم .۱۳۶۹/۱۰/۱۱

  

12 بهمن – بازگشت "امام (رحمة الله علیه) به ميهن

در 12 بهمن 1357 حضرت امام خميني (رحمه الله علیه) پس از نزديك به 15 سال دوري و تبعيد از وطن، در ميان استقبال پرشور مردم قدم به خاك ايران اسلامي گذاشتند و بزرگ‏ترين استقبال تاريخ در تهران شكل گرفت. استقبال گسترده مردم آگاه و بيدار ايران از امام، چنان بي‏نظير بود كه مي‏توان گفت در هيچ دوره‏اي از تاريخ معاصر، مردم از يك شخصيت محبوب خود، اين چنين استقبال نكرده‏اند. امام (رحمه الله علیه) ، پس از يك سخنراني كوتاه تشكرآميز در فرودگاه، براي اداي احترام به شهيدان انقلاب اسلامي به مرقد آنها در بهشت زهرا رفتند. در مسير بهشت زهرا، دريايي از انسان‏ها موج مي‏زد و اتومبيل با كندي مي‏توانست حركت كند. ساعت‏ها طول كشيد تا اين فاصله طي شد. اتومبيل حامل امام (رحمه الله علیه) را ده‏ها موتور سوار حفاظت مي‏كردند. برسقف اتومبيل حاملِ حضرت امام (رحمه الله علیه) ، جوانان عضو كميته استقبال قرار داشتند و از مردم درخواست مي‏كردند كه راه را باز نمايند. صدها خبرنگار و عكاس، از اين مراسم عكس مي‏گرفتند تا هر چه زودتر، اين حادثه تاريخي را مخابره نمايند.

جمعيت استقبال‏كننده در طول 33 كيلومتر از فرودگاه مهرآباد تا بهشت زهرا را بين 5 تا 8 ميليون نفر يعني بيش از جمعيت آن روز تهران تخمين زدند. صدها هزار نفر از شهرهاي مختلف كشور به تهران آمده بودند تا در اين مراسم باشكوه شركت نمايند. ورود اتومبيل حامل امام رحمه الله علیه به بهشت زهرا، با آن جمعيت انبوه امكان‏پذير نبود لذا از هلي كوپتر استفاده شد. امام رحمه الله علیه در بهشت زهرا، در جايي كه هزاران شهيد گلگون كفن انقلاب آرميده بودند و در ميان انبوه جمعيت، سخنان مهمي ايراد فرمودند. ايشان در اين سخنراني كه يكي از پرجمعيت‏ترين اجتماعات تاريخ بود، غيرقانوني بودن رژيم سلطنت پهلوي را با استدلال مطرح و خطوط آينده انقلاب و دولت اسلامي را ترسيم نمودند.

22 بهمن - پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي

از 17 تا 22 بهمن 57، ايران اسلامي يكي از دوران‏هاي استثنايي تاريخ را گذراند. در اين ايام، دو دولت در يك مركز و بدون هيچ گونه مرزبندي بر سر كار بود. دولت فاقد‌مشروعيت و غيرقانوني بختيار كه تنها بر بخشي از گارد شاهنشاهي و نيروهاي سلطنت‌طلب متكي بود و دولتي كه مشروعيت خود را از رهبري حضرت امام (رحمه الله علیه) و با حمايت آحاد مردم مي‌گرفت. با وسعت يافتن دامنه‏هاي انقلاب، بختيار و گارد شاهنشاهي، تصميم گرفتند طي يك كودتا، انقلاب اسلامي را سركوب كنند.

از اين رو از ساعت چهار بعد از ظهر روز 21 بهمن، حكومت نظامي اعلام كردند. پس از اعلان حكومت نظامي، حضرت امام (رحمه الله علیه) اعلام كردند كه مردم به حكومت نظامي اعتنايي نكنند و حضور فعال در خيابان‌ها داشته باشند. مردم نيز با يورش به مراكز دولتي و نظامي و انتظامي در اقصي نقاط كشور، اين مراكز را با كمترين درگيري فتح ‌كردند و با ايجاد سنگرهاي خياباني، امكان حركت كودتاگران به سوي مراكز حساس را سلب كردند.

نيروهاي نظامي برخي از شهرها نيز قصد عزيمت به تهران و عملياتي كردن كودتا را داشتند كه با حضور مردم در همان شهرها زمين‌گير شدند. مردم در اين درگيري‌ها، برخي از فرماندهان بلند پايه ارتش را اعدام كردند و سرانجام، ارتش رسما اعلام كرد كه بي‏طرف است. روز 22 بهمن 1357، بقاياي نظام پوسيده ستمشاهي فروريخت. پادگان‌ها، مجلس، صدا و سيما و... فتح شد و عملا مبارزه 15ساله ملت به رهبري امام (رحمه الله علیه) به ثمر رسيد

 
 

آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 727

  • بازدید امروز : 18

  • کل بازدید : 997150

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد