6 تير - سوء قصد عليه حضرت آيت‏ اللَّه ‌خامنه‏ اي(1360ش)

 

بعد از تشكيل نظام جمهوري اسلامي، توطئه‏ هاي استكبار جهاني عليه انقلاب اسلامي فزوني گرفت و باتجهيز و تقويت گروهك‏ هاي ضدانقلاب، درصدد نابودي نظام اسلامي برآمد. يكي از اين اقدامات اين بود كه افراد و گروهك‌هاي وابسته به خود را به اركان مختلف نظام مقدس جمهوري اسلامي نفوذ دهد. پس از عزل بني‌صدر راه براي حذف بخش قابل توجهي از اين عوامل نفوذي هموار شد. در همين راستا، عوامل ضد انقلاب كه تا چندي قبل، با حيله و تزوير، خود را انقلابي معرفي مي‏ كردند، نقاب از چهره برداشتند و ضمن سلب آسايش و امنيت مردم كوشيدند با ترور شخصيت‏ هاي اسلامي و انقلابي، به اهداف پليد خود دست يابند. در مقابل، شخصيت‌هاي بصير انقلاب اسلامي همانند حضرت آيت‌الله خامنه‌اي كه در آن وقت، نماينده امام خميني (رحمه الله علیه) در شوراي عالي دفاع و نيز امام جمعه تهران بودند، با روشنگري‏ هاي خويش، مردم را نسبت به ماهيت پليد گروهك‏ ها آشنا مي‌كردند. همين امر، موجب گرديد كه گروهك منافقين، ترور معظمٌ له را در برنامه كار خود قرار دهد. در نهايت در ششم تيرماه 1360، حضرت آيت ‏اللَّه خامنه ‏اي كه به منظور ايراد سخنراني در مسجد ابوذر واقع در ميدان ابوذر در جنوب تهران حضور يافته بودند، در حين پاسخگويي به پرسش‏ هاي حاضرين، بر اثر انفجار بمبي از ناحيه كتف، گردن و دست به شدت زخمي شدند و به بيمارستان منتقل گرديدند. اين بمب را جواد قديري از اعضاي گروهك منافقين در يك دستگاه ضبط صوت كار گذاشته شده بود. با اين همه معظم‌له به طور معجزه‏ آسايي زنده ماندند و اين از الطاف الهي بود كه اين گنجينه گرانمايه براي رهبري امت اسلام بعد از حضرت امام (رحمه الله علیه) حفظ شوند.

7 تیر - سالروز انفجار دفتر حزب جمهورى اسلامى

پيش از بررسى ابعاد مختلف اين فاجعه، بايد اين نكته را روشن ساخت كه چرا منافقين از ميان ديگر مراكزحساس كشور، دفتر حزب جمهورى اسلامى را براى انفجار در نظر گرفتند، در توضيح اين نكته بايد گفت كه‏ جلسات حزب، محل اجتماع افراد مهمى از زبدگان ملت بود، روزهاى يكشنبه در دفتر حزب، جلسه تشكيل ‏مى ‏شد و عده ‏اى از اعضاى سه قوه در آن اجتماع مى‏ كردند؛ حدود 50 تا 60 نفر نماينده مجلس، جمعى ازشوراى عالى قضايى و عده‏ اى از وزرا و معاونين آنان، و درباره مسائل جارى كشور به بررسى وتصميم ‏گيرى مى ‏پرداختند.

منافقين به خيال خام خود چنين انديشيده بودند كه در صورت انفجار دفتر حزب‏ جمهورى، نظام اكثريت سران خود را از دست خواهد داد و در نتيجه مجلس و دولت از رسميت مى ‏افتد، قوه ‏قضايى مختل و حزب از هم متلاشى مى ‏گردد و در اين ميان امام تنها مانده و مجبور به تسليم در برابرخواسته‏ هايشان خواهد شد! ولى آنها در اين محاسبه مردم و امام را در نظر نگرفته بودند و نمى ‏دانستند كه‏ اگر همه اينها و حتى نهادها هم از بين بروند، امام با حمايت مردم، كشور را به وضع عادى خود بازمى‏ گرداند.حضور مردم در صحنه، دشمن را شكست داد.

در سى‏ ام خرداد منافقين و پيكاري ها و چريك هاى اقليت و جبهه ملى و همه نيروهايشان را جمع كردند و به‏ خيابان ها ريختند و به ‏طور مسلح تظاهرات كردند؛ ولى آن روز حزب الله با دوچرخه و موتورسيكلت درصحنه حضور يافته و آنها را تار و مار كردند و چون اين آزمايش به جايى نرسيد، آنها دست به انفجار حزب‏زدند و فكر مى‏ كردند فردا صبح كه از خواب بلند مى ‏شوند ديگر نه مجلس هست و نه دولت و نه شوراى‏ قضايى و امام تنهاست! ولى همه چيز برخلاف انتظارشان واقع شد و آن اجتماعى كه در تشييع جنازه 72 تن‏تشكيل شد، تاريخ دنيا به خودش نديده بود.

آن اشكهايى كه آن‏ روز مردم ريختند و آن دست هايى كه زير جنازه اين شهدا قرار گرفت و اجازه نداد تا شب جنازه آيةالله‏ بهشتى از بالاى دست هايشان پايين بيايد و آن فريادهايى كه مردم كشيدند، بار ديگر سرنوشت انقلاب را رقم ‏زد و آينده را مشخص كرد.

امام امت نيز با قاطعيت و فوريت، شوراى عالى قضايى را ترميم و شوراى رياست جمهورى نيز تشكيل داد.

12 تير - سقوط هواپيماى مسافربرى توسط آمريكا

انقلاب اسلامى ايران به عنوان فصلى نوين در تاريخ جهانى، به حاكميت و سلطه سياسى آمريكا كه درحقيقت تعيين كننده و تدوين كننده استراتژى سياست هاى داخلى و خارجى كشورمان محسوب مى‏شد، پايان‏ بخشيد.

پس از اينكه آمريكا و غرب در به‏ كار گرفتن تمام تلاش ها، شيوه‏ ها، توطئه‏ ها و كودتاها جهت نابودكردن انقلاب اسلامى ناكام ماندند، جنگ را به ايران تحميل كردند.

آمريكا، غرب و ارتجاع عرب تمام امكانات‏ مادى، نظامى و تبليغاتى خود را در حمايت از رژيم صدام در طول جنگ به‏ كار گرفت و اگر آن حمايتها نبود،به‏ طور قطع رژيم صدام پس از آزادى خرمشهر از پاى درآمده بود.

زمانى كه استكبار جهانى متوجه شد كه جنگ، ديگر منافعش را تأمين نمى‏ كند و صدام ديگر تاب مقاومت ندارد و احتمال آن مى‏ رود كه هر آن پرونده او مختومه اعلام شود، آمريكاى جهانخوار تصميم گرفت تا مستقيماً وارد عمل شود، به‏ طورى كه در 12 تيرماه 1367 در يك اقدام جنايتكارانه و ننگين نيروهاى آمريكايى، يك‏ هواپيماى مسافربرى ايران را كه در مسير حريم هوايى خويش در پرواز بود، سرنگون كردند و تعداد زيادى‏ از انسان هاى بى‏ گناه و بى‏ دفاع را آماج موشك قرار دادند.

هدف آمريكا از اين اقدام جنايتكارانه، دستيابى به اهداف نامشروع خويش و كسب امتيازات سياسى واقتصادى و نهايتاً وادار نمودن جمهورى اسلامى ايران به پذيرش شرايط و رفتار مورد نظر خود بود.

بدون شك بزرگداشت خاطره شهداى اين حادثه، افكار عمومى را متوجه جنايات آمريكا خواهد ساخت ومى ‏تواند بازتاب خارجى بسيار مناسب و پيامدهاى مثبتى در سطح بين‏ المللى به بار آورد.

همچنين با ياد آورى اين حادثه كه بزرگترين و آشكارترين نقض حقوق بشر توسط آمريكا است، مى‏ توان تبليغات‏ آمريكا در زمينه حمايت از حقوق بشر و استفاده ناجوانمردانه از اين اهرم را خنثى كرد.

تأكيد بر نقض مقررات، عدم رعايت حقوق بين‏ الملل و تجاوز به حاكميت ملى ايران و بازگو كردن جنايت‏ آمريكا در سرنگونى هواپيماى مسافربر و كشتن دهها انسان بى‏ گناه توسط حكّام كاخ سفيد و محكوم كردن‏ اين اقدام جنايتكارانه نيز مى‏ تواند در آگاهى ملت ما نسبت به ريشه جنايت ها و دشمنى‏ هاى آمريكا با ملت ما وانقلاب اسلامى مؤثر واقع شود.

امروز افكار عمومى جهان، اين سؤال را مطرح مى‏ كند كه چگونه در قضيه لاكربى كه در حال حاضر در حد يك‏ اتهام است، يك كشور و يك ملت )كشور ليبى) از سوى سازمان هاى بين‏ المللى مجازات مى‏ شود؛ ولى از كنارحادثه سرنگونى هواپيماى مسافربرى جمهورى اسلامى ايران به سادگى گذشته مى‏ شود.

»تروريسم بين ‏الملل» آمريكايى، جنايتى عليه بشريت است و بايد مورد بررسى قرار گيرد و عاملين آن مجازات شوند.

جمهورى اسلامى ايران، در ميان كشورهاى جهان از نظر هدف حملات تروريستى قرار گرفتن، در رديف اوّل ‏قرار دارد و هيچ كشورى با چنين حجمى مورد تهاجمات تروريستى قرار نگرفته است؛ ولى مشاهده مى ‏شود كه با وقاحت كامل و گستاخى تمام، آمريكا و محافل ديگر استكبارى از حقوق بشر و دفاع از آن دم مى‏ زنند.

21 تیر- روز ملی عفاف و حجاب

پدیده کشف حجاب، نخست از دربار ناصرالدین شاه و در پی سفرهای اروپایی وی و مشاهداتش از وضع پوشش زنان اروپایی آغاز شد و سپس در قالب تجدد خواهی به محافل روشنفکری و اشعار شعرا و مطبوعات نفوذ کرد. البته به دلیل مقاومت توده مردم، این پدیده جز در دربار و محافل خصوصی شاه، رشد چندانی نیافت.

رضاخان که با طرح کودتای سوم اسفند 1299 و با حمایت انگلیسی ها بر سر کار آمد، درصدد اسلام زدایی و جایگزینی ارزش های لیبرالیستی در جامعه، و از جمله کشف حجاب برآمد.

امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) در این باره می فرماید:

خدا می داند که در کشف حجاب، چه جنایت هایی اینها کردند، حتی به علمای بزرگ هم پیشنهاد می کردند که شما مجلس بگیرید با خانم هایتان، با زن هایتان بیایید در مجلس... خدا می داند که به این ملت ایران چه گذشت. در این کشف حجاب انسانیت را پاره کردند. آزادی زن در منطق شاد؛ یعنی به انحطاط کشیدن زن از مقام انسانی او؛ و در حد یک وسیله با او رفتار کردن... یعنی پر کردن زندان ها از زنان ایرانی که حاضر نیستند به پستی های شاهانه تن بدهند.

رضاشاه در آغاز اجرای برنامه های ضداسلامی خود، دستور داد درشکه چی های مشهد و رفتگران تهران کلاه شاپو  بر سر گذارند. اجرای این برنامه از ابتدا خرداد 1314، علاوه بر شایعات مربوط به کشف حجاب، در مشهد تلاطمی ایجاد کرد. سرانجام آیت الله قمی پس از مشورت با تعدادی از رجال و روحانیان، برای جلوگیری از کشف حجاب و استفاده از کلاه شاپو، در 9 تیر 1314 به تهران سفر کرد. محاصره محل اقامت ایشان در شهر ری از سوی حکومت، یکی از عوامل اصلی خشم و خروش مردم مشهد گردید و به کشتار بی رحمانه در مسجد گوهرشاد در 21 تیرماه انجامید. آیت الله قمی مدتی پس از این کشتار، به عتبات عالیات تبعید شد و مأموران شهربانی درصدد دستگیری دوستداران ایشان از جمله شیخ محمدتقی بهلول برآمدند. شیخ محمدتقی بهلول برای پیگیری اوضاع و جویا شدن از احوال شیخ قمی به مشهد رفته بود که مأموران شهربانی، در پی مداخله زائران و خدام برای فراری دادن وی، او را در صحن کهنه زندانی کردند. ولی مردم در صحن جمع شدند و با حمله به مأموران، ایشان را آزاد کردند. بهلول به مسجد گوهرشاد رفت و در آنجا به مبارزه خود ادامه داد. با اینکه شهربانی چندین بار وارد عمل شد و حکم متفرق شدن مردم را داد، نتیجه ای نگرفت تا اینکه به درخواست استاندار، فرمانده لکشر، مأموریت را به هنگ پیاده داد و آنها اطراف مسجد و حرم را محاصره کردند و تعداد زیادی از زوار (دو هزار نفر) را به قتل رساندند.

به همین مناسبت بیست و یکم تیرماه سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است.

 
 

آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 806

  • بازدید امروز : 100

  • کل بازدید : 997691

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد