3 خرداد- سالروز فتح خرمشهر

روز دوشنبه سوم خرداد ماه 61 سوّمين مرحله عمليات پيروز بيت ‏المقدس به قصد آزادسازى خرمشهر آغاز گشت.

اين عمليات كه با رمز «يامحمد بن عبداللَّه» شروع شد در مراحل اوليه، با تصرف پايگاه مرزى كوشك همراه بود، همچنين ضربات‏ سخت و هولناكى بر تيپ هاى 9 و 238 گارد مرزى دشمن وارد آمد و تعداد كثيرى از مزدوران بعثى به اسارت‏ لشكريان جبهه توحيد در آمدند كه در ميان آنها افسران عاليرتبه رژيم بعثى نيز به چشم مى‏ خوردند.

به‏ دنبال اين پيروزى‏ هاى بزرگ بود كه خاكريزهاى دشمن يكى پس از ديگرى به تصرف قواى اسلام درآمد وفرماندهان مزدور عراقى در اوج وحشت و هراس، پى در پى فرمان عقب نشينى صادر كردند.

در ساعت شش و پانزده دقيقه بامداد روز يكشنبه، دوم خرداد ماه سال 61، سپاهيان اسلام خرمشهر را به‏ محاصره خويش درآوردند و دشمن زبون را كه راهى جز فرار نداشت با بلندگو دعوت به تسليم كردند. تا ساعت نُه بامداد بيش از پنج هزار نفر از قواى كفر به اسارت رزمندگان اسلام در آمدند.

روز دوشنبه قواى كفر به قصد بازپس گيرى مناطق آزاد شده اقدام به پاتك نمود كه با هوشيارى دلاوران ‏اسلام اين پاتك دفع گرديد و تعداد زيادى از قواى صدام كشته و زخمى و بيش از سه هزار نفر ديگر به ‏اسارت در آمدند.

الطاف خداوند قادر، پى در پى رزمندگان خداجوى اسلام را فرا مى‏ گيرد و اين امدادهاى الهى لحظه به لحظه برپيشروى‏ ها مى‏ افزايد تا اينكه سرانجام پس ازمدت ها انتظار، در اوج بهت و ناباورى و سرگيجه دشمنان‏ اسلام و در كمال اميدوارى مؤمنان به رحمت پروردگار رحيم، خرمشهر آزاد مى ‏شود.

در بعد از ظهر دوشنبه 3 خرداد ماه، دلاوران اسلام از مسجد جامع خرمشهر صداى اللَّه اكبر را به گوش‏ رسانيدند.

از فراز مناره مسجد صداى اذان به آن سوى شهر مى‏ رفت و شهرى كه 19 ماه در اسارت بود اكنون‏ سرود آزادى مى‏ خواند و فرزندانش را پس از مدت ها دورى در دل خود جاى مى ‏داد و اشك شوق مى‏ ريخت. دشمنان اسلام و انقلاب با تكيه به محاسبات غلط مادى و غفلت و فراموشى، شهر خرمشهر رافتح ناشدنى مى ‏دانستند و چیزی جز شكست را براى قواى اسلام تخمين نمى‏زد، ليكن بارديگر دست پرمهر و تواناى حضرت حق بر سر اين ملّت خداجو قرار گرفت، و همه مخالفان و دشمنان اسلام درسراسر جهان را از بهت و سرگيجه انگشت به دهان ساخت.

امام خمينى (رحمه الله علیه) درباره توجه خاص حضرت حق در فتح خرمشهر و ارتباط اين مسأله با جهان ماوراء الطبيعه‏ چنين فرمودند:

«فتح خرمشهر، يك مسأله عادى نبود، اينكه پانزده الى بيست هزار نفر به صف براى اسارت بيايند و تسليم‏شوند، مسأله عادى نيست، بلكه مافوق طبيعت است».

فتح خرمشهر آنچنان عظيم و سترگ بود كه دستگاه هاى تبليغاتى و خبرپراكنى استكبار جهانى را كه هميشه‏ پيروزي هاى قواى اسلام را ناچيز و وارونه جلوه مى‏ دادند، مجبور ساخت تا به اين فتح و ظفر بزرگ اعتراف‏ نمايند و به نوحه‏ سرايى براى رژيم عفلقى عراق بپردازند.

خاطره مقام معظم رهبری (دام ظلّه العالی) در روز سوم خرداد 1360:

در مورد فتح خرّمشهر، اغلب شما جوانها آن روز نبودید یا اگر هم بودید کودک بودید خیلی، کوچک بودید؛ روز فتح خرّمشهر حادثه‌ی عظیمی بود. شاید هنوز چند ساعت از خبر نگذشته بود که بنده از [ساختمان‌] ریاست جمهوری می رفتم طرف بیت امام که خدمت امام (رضوان‌الله تعالی علیه) برسم. در این خیابان و سر راه، مردم غوغا کرده بودند؛ مثل یک راه‌پیمایی، مثل یک تظاهرات بود. ماشین ما را که می دیدند، می‌آمدند جلو تبریک می گفتند. در همه‌ی کشور یک جشن عمومیِ خودجوش به وجود آمد؛ مسئله این‌قدر مسئله‌ی مهمّی بود.   البتّه مردم آن روز غالباً نمی دانستند چه اتّفاقی افتاده است که این فتح به وجود آمده. از آن فداکاری‌ها، از آن ریزه‌کاری‌ها، از آن تلاشهای عجیب و باورنکردنی، مردم اطّلاع نداشتند؛ امروز هم خیلی‌ها اطّلاع ندارند.

14 خرداد- سالگرد ارتحال معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (رضوان‌الله تعالی علیه) و انتخاب حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) به رهبری

امام خمینی (رضوان‌الله تعالی علیه) پس از درگذشت حضرت آیت الله بروجردی به مخالفت با سیاست های طاغوت برخاست و در قیام 15 خرداد 1342 دستگیر و روانه تهران و زندانی گردید، پس از مدتی آزاد و به شهر مقدس قم مراجعت نمود. در قضیه تصویب کاپیتولاسیون (مصونیت مجرمین آمریکائی در ایران) با سخنرانی مهم و آتشین در مسجد اعظم قم دستگیر و به ترکیه و سپس به عراق تبعید گردید.

امام خمینی (رضوان‌الله تعالی علیه) در سال های اقامت در عراق همچنان رهبری مبارزه با رژیم پهلوی را به عهده داشته و در سال 1357 با هماهنگی رژیم پهلوی به رژیم بعث عراق، ایشان ناگزیر از خروج از عراق شده و با عزیمت به پاریس مبارزه و انقلاب ،امام را وارد مرحله اساسی نمود.
با اقامت امام خمینی (رضوان‌الله تعالی علیه) در پاریس و انعکاس سخنان و نقطه نظرات ایشان در رسانه های غربی رژیم پهلوی در ضعف و انزوا قرار گرفته و با رهبری هوشمندانه و دقیق ایشان انقلاب اسلامی مردم ایران با خروج شاه و خانواده سلطنتی از ایران به روزهای اوج خود نزدیک گردید.

با مراجعت رهبر فقید ایران در 12 بهمن 1357 و هدایت انقلاب از نزدیک، صبح پیروزی در 22 بهمن ماه 1357 دمید و مردم ایران شاهد پیروزی را در آغوش گرفته بود.

با انحلال رژیم سلطنتی و پایان حکومت 57 ساله و ستمکارانه پهلوی، امام خمینی (رضوان‌الله تعالی علیه) جمهوری اسلامی ایران را با آرای قاطع مردم بنیان نهاد. از 22 بهمن 1357 تا 14 خرداد 1368 حضرت امام همچنان رهبری انقلاب را به دوش کشیده و انقلاب و کشور را در حوادث خطرناکی و توطئه های گوناگون و جنگ 8 ساله تحمیلی عراق و تحریم ها به سلامت و به خوبی رهبری نمودند.

 امام خمينى هـدفها و آرمانها و هـر آنچه را كه مـى بايــست ابـلاغ كنـد ، گفته بـود و در عمـل نيز تـمام هستيـش را بـراى تحقق هـمان هـدفها بـكار گرفته بـود. در آستـانه نيمه خـرداد سـال 1368 خـود را آماده ملاقات عزيزى مى كرد كه تمام عمرش را براى جلب رضاى او صرف كرده بـود و قامتش جز در بـرابـر او ، در مـقابل هيچ قدرتى خـم نشده ، و چشـمانش جز براى او گريه نكرده بـود.

سروده هاى عارفانه اش همه حاكى از درد فـراق و بيان عطـش لحظه وصال محبوب بـود. او خـود در وصيتنامه اش نـوشـته است : با دلى آرام و قلبـى مطمئن و روحى شاد و ضميرى اميدوار به فضل خدا از خدمت خـواهران و برادران مرخص و به سـوى جايگاه ابــدى سفر مى كنـم و به دعاى خير شما احتياج مبرم دارم و از خداى رحمن و رحيـم مى خـواهـم كه عذرم را در كوتاهى خدمت و قصـور و تقصير بپذيـرد و از مـلت امـيدوارم كه عذرم را در كـوتاهى ها و قصـور و تقصيـرها بـپذيـرنـد و بـا قــدرت و تصميـم و اراده بــه پيش بروند.

شگفت آنكه امام خمينـى در يكـى از غزلياتـش كه چنـد سال قبل از رحلت سروده است :

انتظار فرج از نيمه خرداد كشم           سالها مى گذرد حادثه ها مى آيد

در آخرين شب زندگى و در حالى كه چند عمل جراحى سخت و طولانى درسن 87 سالگى تحمل كرده بود و در حاليكه چنديـن سرم به دستهاى مباركـش وصل بـود نافله شب مى خـواند و قـرآن تلاوت مـى كرد. در ساعات آخر ، طمانينه و آرامشى ملكـوتـى داشـت و مـرتبا شـهادت بـه وحـدانيت خـدا و رسالت پيـامبـر اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را زمـزمه مـى كـرد و بـا چنيـن حــالتى بـود كه روحـش به ملكـوت اعلى پرواز كرد. و سرانجام  ساعت 20 / 22 روز شنبه سيزدهـم خـرداد ماه سـال 1368 لحظه وصال بـود. قــلبـى از كار ايستـاد كه ميليـونها قلــب را بـه نور خدا و معنـويت احـيا كرده بـود. 

وقتى كه خبر رحلت امــام منتشر شـد ، گـويـى زلزله اى عظيـم رخ داده است ، بغضها تـركيـد و سرتاسر ايران و همـه كانـون هايـى كـه در جـهان بـا نام و پيام امام خمينـى آشـنا بـودنـد يــكپارچه گـريستند و بـر سر و سينه زدنـد. هيچ قلـم و بيـانـى قـادر نيست ابعاد حـادثه را و امواج احساسات غير قابل كنترل مردم را در آن روزها تـوصيف كند.

شايـد كسانـى كه قـادر به درك و هضـم ايـن مفاهيـم نيستنـد ، اگـر حالات مردم را در فيـلمهاى مـراسـم توديع و تشييع و خاكسپارى پيكر مطهر امام خمينـى مشاهده كنـنـد و خـبر مرگ دهها تـن كه در مقابل سنگينـى ايـن حادثه تاب تحمـل نيـاورده و قـلبـشان از كار ايستـاده بـود را بشنـوند و پيكرهايى كه يكـى پـس از ديـگرى از شـدت تـاثـر بيهوش شـده ، بر روى دسـتها در امـواج جمعـيت به سـوى درمانگاه ها روانه مى شـدند را در فيلمها و عكسها ببيننـد، در تفسير ايـن واقعيتها درمانده شوند.

امـا آنـانكه عشـق را مـى شنـاسنـد و تجـربـه كـرده انـد، مشكلـى نـخواهند داشت. حقيقـتا مردم ايران عاشق امام خمينى بـودند و چـه شعار زيبا و گـويايى در سالگرد رحلتـش انتخاب كرده بـودند كه:عشق به خمينـى عشق به همه خوبيهاست.

 

روز چهاردهم خرداد 1368 ، مجلس خبرگان رهبری تشكيل گرديـد و پـس از قرائت وصيتنامه امـام خمينى تـوسـط حضرت آيـه الله خامنه اى كه دو ساعت و نيـم طـول كشيد ، بحث و تبـادل نظر براى تعييـن جانشينـى امام خمينـى و رهبر انقلاب اسلامـى آغاز شد و پـس از چنديـن ساعت سـرانجام حضرت آيـه الله خامنه اى ( رئيـس جمهور وقت ) كه خود از شـاگـردان امـام خمينـى (سلام الله عليه) و از چهره هاى درخشـان انقلاب اسلامـى و از يـاوران قيـام 15 خـرداد بـود و در تـمـام دوران نهضت امـام درهمـه فـراز و نشيبها در جـمع ديگـر يــاوران انـقلاب جـانبـازى كرده بود ، به اتفاق آرا براى ايـن رسالـت خطير بـرگـزيده شد. سالها بـود كه غـربيـها و عوامل تحت حمايتشان در داخل كشـور كه از شكست دادن امـام مايـوس شـده بـودند وعده زمان مرگ امـام را مى دادند.
اما هـوشمندى ملت ايران و انتخاب سريع و شايسته خـبرگان و حمايـت فـرزنـدان و پيـروان امـام همه اميدهاى ضـد انقلاب را بـر بـاد دادنـد و نه تنها رحلت امـام پايان راه او نبـود بلكه در واقع عصر امام خمينـى در پهـنه اى وسيعـتر از گـذشـته آغاز شده بـود.

15 خرداد-سالروز قیام خونین 15 خرداد

در 15 خرداد سه عنصر وجود داشت. یکی عنصر مردم بود، یکی عنصر رهبر و امام بود و سومی عنصر انگیزه‌ی مذهبی و روح‌ شهادت‌طلبی و فداکاری برای خدا بود. نطفه‌ی انقلاب ما با این سه عنصر بسته شد.                                                                                                                                                            بیانات مقام معظم رهبری در خطبه های نماز جمعه1361/3/14 

15 خرداد براى امت قهرمان و شهيد پرور ما، از اهميت و اعتبار ويژه ‏اى برخوردار است پانزده خرداد، روزقيام خونين مردم جان بركفى است كه به نام اسلام و براى اسلام به ميدان آمدند و عليه نظام ستم شاهی شوريدند پانزده خرداد روز آغاز نهضت مقدس اسلامى، روز عصيان عليه طاغوت و طاغوتيان و روزى‏است كه ملت زير بيرق اسلام آمد و براى مقابله با دشمنان اسلام و قرآن وارد صحنه شد و پشت رژيم ستم‏ را به لرزه انداخت

سالروز حماسه خونين 15 خرداد، طليعه نهضت پيروز اسلامى ملت ايران است در سحرگاه پانزدهم خردادسال 1342، دژخيمان رژيم ستم شاهى به خانه ساده و بى‏ آلايشى در قم يورش برده و امام خمينى(رحمةالله علیه) را كه سه‏ روز پيش از آن، به مناسبت عاشوراى حسينى در مدرسه فيضيه طى سخنان كوبنده‏ اى پرده از جنايات شاه‏ و اربابان آمريكايى و اسرائيلى او برداشته بود، دستگير كرده و دور از چشم مردم به زندانى در تهران منتقل‏ نمودند هنوز چند ساعتى از اين حادثه نگذشته بود كه خيابانهاى شهر قم زير پاى مردان و زنان مسلمان وانقلابى كه به قصد اعتراض از خانه‏ هايشان بيرون آمده و به حمايت از رهبرشان فرياد برآورده بودند، به‏ لرزه در آمد همين صحنه در همان روز در تهران و چند شهر ديگر نيز به وجود آمد و مردم ايران با اين قيام‏ گسترده نشان دادند كه خواستار برقرارى حكومت اسلامى و پايان دادن به رژيم ستم شاهى هستند و سلطه‏ بيگانگان را به هر شكل كه باشد نفى مى ‏كنند

دقيقاً به همين جرم بود كه گلوله ‏هاى برخاسته از خشم و كينه حكومت ننگين شاه، كه به دستور اربابانش ‏شليك مى ‏شد قلب 15 هزار مسلمان انقلابى بپاخاسته را در 15 خرداد 42 نشانه رفت و آنان را به خاك و خون‏ كشيد بدين ترتيب، تاريخ ايران اسلامى و تاريخ مبارزات امت اسلامى در روز 15 خرداد 1342 ورق خورد وفصل جديدى در كارنامه رويارويى مستضعفان با مستكبران گشوده شد

قيام خونين 15 خرداد با 15 سال زندان و تبعيد امام خمينى در تهران و تركيه و عراق استمرار يافت وسرانجام در 22 بهمن 1357 به پيروزى مستضعفان بر مستكبران انجاميد در فاصله بين 15 خرداد 1342 تا22 بهمن 1357 زندانها و شكنجه‏ گاه ها و تبعيدگاه هاى رژيم ستم شاهى از روحانيون مبارز و ساير اقشارمردم پربود و روزها و ماه هاى اين سال هاى پرحادثه، همواره با خون بهترين فرزندان ملت مسلمان ايران‏ رنگين مى‏ شد ثمره آن قيام و آن همه مقاومت و پايدارى، درهم شكسته شدن سلطه ستم و قطع دست‏ جهانخواران و در رأس آنها آمريكا و صهيونيسم بين‏ المللى و تأسيس نظام پربركت جمهورى اسلامى بود .

 
 

آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 747

  • بازدید امروز : 225

  • کل بازدید : 997358

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد