5 جمادي الاول - ولادت با سعادت حضرت زينب(علیها السلام) 

زينب كبري (علیها السلام) دختر بزرگ حضرت امام علي (علیه السلام) از زنان فاضله، عالمه و شجاع تاريخ اسلام هستند. آن بزرگوار همسر پسرعمويشان عبداللَّه بن جعفر بن ابي‏طالب بوده و پنج فرزند داشتند. ايشان هنگام عزيمت امام حسين (علیه السلام) به عراق، به اتفاق فرزندانشان، حضرت اباعبدالله (علیه السلام) را همراهي كردند. در واقعه كربلا دو پسر ايشان به نام‌هاي محمد و عَون در دفاع از امام حسين (علیه السلام) به شهادت رسيدند. حضرت زينب (علیها السلام) پس از شهادت امام حسين (علیه السلام) سرپرستي اهل‏بيتِ آن حضرت و پرستاري از امام سجاد (علیه السلام) را در هنگام بيماري برعهده داشتند. اين بانوي بزرگوار با روحيه‏اي قوي و شهامت زايد الوصف خود توانستند ضمن انجام اين تكليف مهم، در دوران اسارت نيز به ابلاغ پيام شهداي كربلا بپردازند و زمينه انهدام حكومت ضد اسلامي يزيديان را فراهم آورند. روز ولادت آن بزرگوار به پاس زحمات شبانه‌روزي پرستاران، روز پرستار و بهورز نامگذاري شده است.

 

13 جمادي الاول - شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله عليها)بنا به روايتي

حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام) دختر رسول گرامي اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و همسر اميرمؤمنان علي بن ابي طالب (علیه السلام)، يكي از بانوان قدسي عالم بشريت و مهتر زنان عالم است. پيامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) درباره وي فرمود: ففاطمة حوراء في صورة انسيّة، فاذا اشتقت الي الجنّة قبلت فاطمة، فأشمّ منها رائحة الجنّة (1)؛ فاطمه، حوري (بهشتي) است كه به صورت انسان آفريده شده است. من هر گاه مشتاق بهشت مي شوم، به نزد فاطمه مي روم و بوي بهشت برين را از وي استشمام مي كنم.

 

حضرت فاطمه (علیها السلام) ، آخرين فرزند رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از همسرش حضرت خديجه كبري (علیها السلام) است كه در سال پنجم بعثت پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ، در مكه معظمه ديده به جهان گشود.

در ايام هجرت پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ، اين بانوي شريف نيز به مدينه هجرت كرد و پس از مدتي، با پسر عمويش علي بن ابي طالب (علیه السلام) ازدواج نمود. ثمره ازدواج مبارك آثار آنان، دو پسر و دو دختر به نام هاي امام حسن مجتبي (علیه السلام) ، امام حسين (علیه السلام) ، زينب كبري (علیها السلام) و ام كلثوم (علیها السلام) مي باشد. هم چنين در هنگام رحلت پدرش پيامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) ، به فرزند ديگري حامله بود كه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) او را "محسن" نام نهاده بود. وليكن پس از رحلت پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ناملايمات فراواني از اصحاب پدرش، به ويژه غاصبان خلافت اسلامي متحمل شد و بر اثر آن، جنين او سِقط و پيش از تولد، در رحم مادرش شهيد گرديد.

 

حضرت فاطمه (علیها السلام) از آن پس بيمار شد و روز به روز حالش سخت تر گرديد، تا اين كه در جمادي الاولي سال يازدهم قمري ديده از جهان فروبست و روح ملكوتي اش به روح پاك و قدسي پدرش پيوست.(2)

درباره تاريخ شهادت حضرت زهرا (علیها السلام) اكثر مورخان و سيره نويسان شيعه متفقند كه اين حادثه جان سوز در ماه جمادي به وقوع پيوست، وليكن در اين كه كدام يك از دو ماه جمادي الاولي و جمادي الآخره بوده است، اتفاق نظر ندارند. زيرا برخي از آنان معتقدند كه آن حضرت، پس از رحلت پدرش پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) تنها هفتاد و پنج روز و برخي ديگر مي گويند نود و پنج روز زنده بود.

 

آن هايي كه هفتاد و پنج روز را برگزيده اند، شهادتش را در روز سيزدهم جمادي الاولي مي دانند.

شيعيان و محبان اهل بيت (علیهم السلام) به خاطر عشق و علاقه بي حد به خاندان پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) ، هم در سيزدهم جمادي الاولي و هم در سوم جمادي الآخره، در سوگ آن بانوي بزرگ عالم اسلام، سياه پوش و عزادار مي باشند. بدين جهت، دو ايام فاطميه را گرامي مي دارند.

سيزدهم جمادي الاولي، نخستين روز فاطميه اول است.

  1. ألقاب الرسول و عترته (از مجموعه نفيسه)، ص 42
  2. كشف الغمّة، ج2، ص 4؛ منتهي الآمال، ج1، ص 129

 

 

 

 
 

آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 940

  • بازدید امروز : 106

  • کل بازدید : 997697

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد