4 ربيع الثاني –میلاد حضرت عبدالعظيم حسنی (علیه السلام)

حضرت عبدالعظيم حسني از محدثان و بزرگان فقهاي شيعه و از اصحاب امام رضا، جواد و هادي (علیهم السلام) بود. آن حضرت، از نوادگان امام حسن مجتبي (علیه السلام) بود و در شهر مدينه به دنيا آمد. آن حضرت فردي پرهيزگار و انديشمند بود و از ائمه‏ ي بزرگوار و هم عصر خويش به طور مستقيم، نقل حديث كرده است. ايشان در زمان امامت امام هادي (علیه السلام) به پيشنهاد آن حضرت براي هدايت مردم به ايران مهاجرت كرد و در شهر ري در نزديكي تهران كنوني مسكن گزيد. آمدن حضرت عبدالعظيم به ري، هم نشانه‏ ي وجود تشيع در اين شهر بوده و هم خود زمينه ‏اي براي رشد دعوت شيعي شده است. حضرت عبدالعظيم احتمالاً در حدود سال 250 هجري به درجه‏ ي رفيع شهادت نايل شد.

8 ربيع الثاني - ولادت امام حسن عسكري (علیه السلام)

دوران امامت امام حسن عسكري (علیه السلام) دوراني حساس و متفاوت بود. امام از جواني تحت نظر خلفاي جورِ عباسي قرار داشتند تا جايى كه از 15 سالگي و در زمان حيات پدر بزرگوار خويش نيز به زندان برده شدند. آن امام همام، به مقتضاي زمان، رسالت خويش را به انجام ‏رسانده و كار امامت را به پيش مي‏ بردند. همچنين وظيفه سنگينِ آماده ساختن شيعيان براي امامت و غيبَت امام زمان، نيز بر عهده آن حضرت بود. يكي از مهم‏ترين كارهاي امام عسكري، همانند پدر و اجداد طاهرينَ شان، تربيت شاگرد و حفظ فقه تشيُّع و انديشه‏ ناب اسلام در برابر دشمنان و مخالفان بود تا آن جا كه بيش از 260 نفر را از شاگردان آن امام نام برده‏ اند. امام حسن عسكري (علیه السلام) در كنار كارهاي علمي، مجموعه‏ اي از تفسير، روايات، معارف اسلامي و عقايد را نيز تأليف نمودند كه تفسير منسوب به ايشان و مواعظِ قصار از آن جمله ‏اند.

 

10 ربيع الثاني - وفات كريمه اهل‏بيت، حضرت فاطمه‏ معصومه (سلام الله علیها)

حضرت فاطمه‏ معصومه (علیها السلام) خواهر گرامي امام رضا (علیه السلام) در سال 173 ق در مدينه به دنيا آمد. ايشان بانويى سخنور، معلمي توانا و در زهد و تقوا برجسته بود. حضرت معصومه (علیها السلام) يك سال پس از ورود برادرش به خراسان به قصد ديدار وي از مدينه به سمت خراسان حركت كرد، اما پس از حوادثي كه در شهر ساوه براي آن حضرت پيش آمد، بيمار شد. چون حضرت معصومه(علیها السلام) در شرافت و فضيلت شهر قم احاديثي را از پدران خود شنيده بود، عزم اين شهر كرد و پس از 17 روز توقف در قم، به ملكوت اعلي پيوست. آرامگاه با شكوه آن حضرت در قم، محفل و زيارتگاه مردم ودانشمندان با فضيلت است. در ادامه به احاديث متناسبي اشاره مي‌شود:

قال الصادق (علیه السلام):  إنَّ لَنا حَرَماً و هُوَ بَلَدَةُ قُمَّ و سَتُدفَنُ فيهَا امْرَأةٌ مِن أولادِي تُسَمّي فاطِمَةَ ، فَمَن زارَها وَجَبَت لَهُ الجَنَّةُ (1)

ما را حرمي است و آن "قم" است، و به زودي بانويي از فرزندان من به نام فاطمه در آن دفن خواهد شد. هر كس او را زيارت كند، بهشت بر او واجب مي شود.

قال الرضا (علیه السلام):  مَن زارَها بِقُمَّ كَمَن زارَني (2)

هر كس (حضرت معصومه‏ عليها السلام) را در قم زيارت كند ، چنان است كه مرا زيارت كرده است.

قال الرضا (علیه السلام):  مَن زارَها عارِفاً بِحَقِّها فَلَهُ الجَنَّةُ (3)

هر كس او را با شناخت زيارت كند ، بهشت پاداش او خواهد بود.

قال الجواد (علیه السلام):  مَن زارَ قَبرَ عَمَّتي بِقُمَّ ، فَلَهُ الجَنَّةُ (4)

هر كس قبر عمّه‏ ام (حضرت معصومه‏ عليها السلام) را در قم زيارت كند ، بهشت پاداش او است.

  1. بحار الأنوار ، ج 60 ، ص 216
  2. كامل الزيارات ، ص 536
  3. بحار الأنوار ، ج 102 ، ص 266
  4. كامل الزيارات ، ص 536

 

 
 

آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 956

  • بازدید امروز : 37

  • کل بازدید : 984359

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد