چاپ        ارسال به دوست

نشست علمی ارائه مقاله

 

نشست علمی ارائه مقاله شایسته تقدیردرهشتمین مسابقه رشد گروهی با ارائه نویسندگان مقاله «حنه، الگوی مبارزه با فرهنگ جاهلی در میان نخبگان، درمیان قرآن کریم» در مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام تهران برگزارشد.

معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیهاالسلام تهران در ابتدای نشست علمی ارائه مقاله، با اشاره به اهمیت نقش علمی حوزه های علمیه در بقای دین گفت: رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) 31 شهریور 1370 فرمودند: «درباره‌ی نقش حوزه‌های علمیه است. در جامعه‌ی ما - چه در گذشته، چه حال و چه در آینده - درباره‌ی این نقش باید خیلی مطالعه و تدبر بشود. از مجموعه‌ی روحانیت، بخصوص حوزه‌ی علمیه را انتخاب کردیم؛ چون این‌جا مزرع علمای دین و پرورشگاه نهال های بالنده‌ی فقاهت در آینده است. این حوزه‌ها در طول زمان توانسته‌اند اولاً دین را حفظ و تبیین کنند - که اگر زحمات حوزه‌های علمیه از آغاز تا امروز نمی بود، یقیناً از دین و حقایق دینی چیزی باقی نمی‌ماند؛ بقای دین مدیون تلاش علمی حوزه‌هاست.»

زهره جعفری در ادامه گفت: رشد علمی و گسترش دانش بشری، با انجام تحقیقات نظامند میسر است. انجام تحقیق و پژوهش به صورت فردی، مستلزم وقت و هزینه بیشتری است و رسیدن به نتیجه در زمان کوتاه میسر نخواهد بود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ 31 شهریور 1370 فرمودند: «تحقیق دسته جمعی، خاطرجمع تراز تحقیق فردی است. اختلافات کمتر می شود و پیشرفت ها بیشتر می گردد. این روشها را باید در حوزه به کار بیندازیم.»

وی افزود: معاونت پژوهش حوزه های علمیه خواهران به منظور ترویج فرهنگ پژوهش گروهی و پرداختن به موضوعات کاربردی، مسابقه گروهی رشد را طراحی و هشت دوره برگزار نموده است.

جعفری در ادامه به معرفی اثر شایسته تقدیر در هشتمین جشنواره گروهی رشد با عنوان«حنه، الگوی مبارزه با فرهنگ جاهلی در میان نخبگان، درمیان قرآن کریم» با راهنمایی استاد نجمه سادات میرغفوریان، دبیر گروه مژگان جلوه و اعضای گروه سمانه سادات سدیدپور، مائده کاملی، ناهید کارسازپرداخت. و از استاد نجمه سادات میرغفوریان و نماینده گروه مائده کاملی دعوت کرد تا به ارائه اثر شایسته تقدیر بپردازند.

 نجمه سادات میرغفوریان گفت: اهمیت و ضرورت تحقیق در حوزه‌های علمیه خواهران جهت ارتقای سبک زندگی خانواده، می‌تواند فعالیت‌های بسزایی داشته باشد. الگوسازی تنها وظیفه رسانه نیست، رسانه نیازمند پیش ‌زمینه فکری است؛ اگر حوزه‌های علمیه پشتوانه تفکر فلسفی رسانه نباشد، نهادهای دیگر جایگزین حوزه خواهند شد و الگوهایی که مناسب جامعه باشد، برای خانواده‌ها فراهم نخواهد شد. ازاین‌رو ضرورت دارد به الگوهای قرآنی بیش از گذشته توجه گردد و به این پرسش پاسخ داده شود که «حنه، الگوی مبارزه با فرهنگ جاهلی در میان نخبگان، درمیان قرآن کریم» مادر حضرت مریم (سلام‌الله علیها) تحت چه رویکردی توانستند جامعه زمان تولد حضرت مریم (سلام‌الله علیها) و فرهنگ مسلط بر معبد را برای ورود ایشان به معبد مدیریت کنند؟ شیوه مقابله مادر حضرت مریم (سلام‌الله علیها) در فرستادن دخترش به معبد به‌ عنوان یک الگو برای مسلمانان آورده شده تا با شناخت شیوه مقابله ایشان بتوانند بر فرهنگ مسلط جاهلی زمان خود غلبه کنند.

مائده کاملی از اعضای گروه به ارائه مقاله پرداخت و گفت: قرآن کتاب هدایت است و خداوند در قرآن الگو های زیادی را از طرق مختلف خصوصا به زبان داستان معرفی می کند، دراین مقاله یکی از این الگوها که حنه (سلام‌الله علیها)، مادر حضرت مریم (س) است، را معرفی کردیم. ایشان توانستند با نیروی ایمان و عقیده و تلاش فراوان، با فرهنگ جاهلی آن زمان که در میان اهل کتاب وجود داشت، مبارزه کنند، در ماجرای ورود مریم (سلام‌الله علیها) به معبد، خانواده عمران نبی (علی نبینا و علیهم السلام) اگرچه با عده اندک، با مدیریت حنه (سلام‌الله علیها)؛ توانستند با حجم وسیعی از فرهنگ جاهلی که در میان نخبگان اهل کتاب آن روز وجود داشت، مقابله کنند. در مورد جاهلیت ظهور اسلام، گفتمان جاهلی در باب زن؛ دستخوش تغییر شـد. صراحتا با تفکرات جاهلی به مبارزه میپردازد یکی از این موارد که در این تحقیق به آن اشاره میشود مقاومت حنه، مادر حضرت مریم (س) دربرابر تفکرات نادرست نخبگان جامعه آنروز در شیوه برخورد حنه (سلام الله علیها) با تقدیر الهی و دختر شدن فرزند او و نذری که باید ادا می  کرد، می باشد. از دیگر مبارزاتی که قرآن غیرمستقیم به آن اشاره می‌کند، مبارزه برای تحصیل علوم دینی و حضور بانوان در معابد به‌عنوان عالم دینی بود که در داستان ولادت حضرت عیسی (علی نبینا و علیه السلام)، با بیان رفتار مادر حضرت مریم (سلام الله علیها) و تلاش ایشان برای فرستادن دختر خود به معبد صورت می‌گیرد، مادر حضرت مریم (سلام‌الله علیها) با کمک گرفتن از حضرت زکریا (علی نبینا و علیه السلام) که از علمای عصر خود بود و به مبارزه با جاه سوءاستفاده نخبگان از جایگاه علمی و جاه طلبی های دوره معاصر خود پرداخت و به این ترتیب مردم را نیز آگاه کردند که با مقاومت می‌توان رسوم نادرست اجتماعی را کنار گذاشت. ایشان بدون اینکه ازواقعیت فرارکند با شجاعت ایستاد و با ایمان به مشیت الهی مانند مادر حضرت موسی (سلام الله علیها) به خداوند اعتماد کرد و نذر خود را ادا کرد. پروردگار نیز با اشاره به این شجاعت در قرآن نام ایشان را بلند آوازه کرد

در پایان این مراسم با حضور مسئولان و اساتید مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام از گروه رشد پژوهش تقدیر به عمل آمد

 


٢٠:٠٥ - جمعه ١٦ دی ١٤٠١    /    شماره : ٥٥٠    /    تعداد نمایش : ٥٠٤



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 420512

  • بازدید امروز : 114

  • کل بازدید : 996326

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد