چاپ        ارسال به دوست

معرفت شرط تاسی امت به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم

معصومه سادات صادقی قائم مقام مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران به مناسبت سالروز رحلت جانسوز پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله، در گفتگو با سردبیر سایت مدرسه علمیه الزهراء علیهاالسلام گفت: این واقعیت قابل انکار نیست که ما مسلمانهادر مورد معرفت و حتی شناخت سطحی پیامبر صلوات الله علیه، کوتاهی قابل توجه داریم.

وی ادامه داد: ماشیعیان با وجود آنکه توسلات و عرض ارادت به محضر اهل بیت علیهم السلام داریم اما در خصوص معرفت نسبت به پیامبراز ائمه علیهم السلام هم الگو نگرفته ایم؛ زیرا اهل بیت علیهم السلام و خصوصا حضرت علی علیه السلام معرفت ویژه ای نسبت به پیامبرصلوات الله علیه داشتند. 

صادقی اظهار داشت: امیرالمومنین علیه السلام با هر عظمتی که داشتند  در خطبه ۱۹۲ نهج البلاغه نسبت خود با پیامبر را چنین توصیف می فرمایند: و لقد کنت اتبعه اتباع الفصیل اثر امه؛ من مثل کودک تازه از شیر گرفته شده دنبالش را می گرفتم، همواره با پیامبر بودم چونان فرزند که همواره با مادر است.

مدیر مدرسه علمیه الزهرا گفت: این دنبال روی کامل از پیامبر معرفت به حضرت را می آورد و به دنبال این معرفت ، اطاعت از حضرت حاصل می شود و به دنبال اطاعت، محبت به ایشان حاصل می شود و در نهایت با همه اینها، انسان مقرب به درگاه الهی می شود. و این جایگاه ویژه معرفت را به ما نشان می دهد.

این استاد حوزه افزود: ما اگر قرار هست نسبت به پیامبر ارادت داشته باشیم، که ما را به تقرب الهی برساند، باید ذکر پیامبر را همیشه با خودمان داشته باشیم، و ذکر صلوات یکی از این عرض ارادت هاست که براساس روایات موجب تقرب و نزدیکی ما به حضرت می شود. زیارت هر روز پیامبر بعد از نمازهای یومیه نیز یکی دیگر از این اذکار هست که موجب گسترش ذکر و یاد حضرت در قلب و جان ما می شود.

مدیر مدرسه علمیه الزهراء  با بیان روایتی در خصوص تمسک در روز قیامت تصریح کرد: ما حتی برای معرفت و تمسک به پیامبر هم باید از اهل بیت علیهم السلام مدد بگیریم و از این راه وارد شویم زیرا  امام رضا علیه السلام می فرمایند پیامبر در روز قیامت به خدا متوسل می شود و ما به پیامبر متوسل می شویم و شیعیان ما به ما متوسل می شوند؛ و این یعنی ما برای تاسی به پیامبر ابتدای امر تاسی به ائمه می کنیم که خود ائمه هم تاسی به پیامبر داشتند‌. 

صادقی افزود: ما به عنوان یک شیعه و به عنوان امت آخر زمان باید ببینیم چقدر حق معرفت پیامبر را ادا می کنیم و چقدر محفل برپا می کنیم تا حضرت را بشناسیم و به ایشان توجه داشته باشیم تا در نهایت با این معرفتها سالک این راه بشویم.

قائم مقام مدیریت حوزه علمیه خواهران  استان تهران در خصوص پیروی کردن از پیامبر بیان کرد: باید به این توجه داشته باشیم که در صدر اسلام قبل از اینکه معارف پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بیاید و برای مردم جاذبه ایجاد کند، اخلاق و رفتار و حتی سکوت پیامبر برای مردم جاذبه ایجاد کرد و ما هم باید در این مسیر سلوک داشته باشیم و با اخلاق و رفتار نیکو جاذبه اسلامی را ایجاد نمائیم.

صادقی،برجسته ترین صفات پیامبر را خوش رفتاری، مهربانی، تحمل و مدارا عنوان کرد و گفت: پیامبر بسیار اهل رعایت و مدارای با مردم و خصوصا خانواده بودند؛ ما هم که می خواهیم سلوک پیامبر را داشته باشیم باید از همین مسیر گام برداریم، و قدم نهادن در این مسیر بسیاری از مشکلات خانواده ها را حل می کند.

مدیر مدرسه علمیه الزهراء علیهاالسلام در پایان خاطرنشان کرد: شرط تاسی به پیامبر این است که از رفتار و گفتار و عکس العمل های پیامبر حتی در حد اطلاعات تاریخی مطلع باشیم و معرفت کسب نمائیم زیرا اگر اینگونه نباشد، تاسی و پیروی ما دستخوش بازیچه بازی گردانان بیرونی و بازیگر درونی که همان نفس ما هست می شود.


٢١:٣٦ - جمعه ٢٥ مهر ١٣٩٩    /    شماره : ٤٠٣    /    تعداد نمایش : ١١٠٨



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 416104

  • بازدید امروز : 1834

  • کل بازدید : 987397

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد