چاپ        ارسال به دوست

مکتب غدیر حافظ امنیت اخلاقی،‌ جانی و اقتصادی

نشست پیامد عدم ولایت پذیری خواص و عوام به همت مدرسه علمیه الزهراء علیهاالسلام تهران ، به صورت برخط در سامانه سیما  برگزار شد

در این نشست استاد حجت الاسلام ناصر یوسفی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: کسانی که پای مکتب غدیر نیامدند؛امنیت اخلاقی، ‌اقتصادی و جانی را، از خود و جامعه گرفتند.  

این استاد حوزه با اشاره به حدیث امام باقر علیه السلام که اسلام بر پنج چیز بنا شده است بیان کرد: یکی از این امور ولایت است و اهل بیت علیهم السلام برای ولایت تلاش های زیادی کرده اند.

وی تصریح کرد : وقتی به سیره اهل بیت علیهم السلام نگاه می کنیم سراسر زندگی ایشان بعد سیاسی و اجتماعی دارد. بیشتر از اینکه دنبال مسائل فردی باشند؛ دنبال مسائل اجتماعی و سیاسی هستند و این یعنی اهل بیت علیهم السلام یک سیره مبارزاتی دارند.

وی با بیان اینکه اول باید قیمت مسئله ولایت مشخص شود تا پیامد عدم تبعیت از ولایت روشن شود گفت: عدم تبعیت از مکتب غدیر تبعاتی را در جامعه اسلامی به همراه دارد که اولین مسئله، مسئله امنیت است و رسیدن به آن، از ابتدایی ترین آرمان های بشری است.

این استاد حوزه با بیان اینکه سه شاخه اصلی امنیت وجود دارد که در عدم پیروی از ولایت پیامدهای آن آشکار می شود، اظهار داشت: اولین شاخه امنیت، امنیت اخلاقی است. زمانیکه جامعه از مکتب غدیر فاصله گرفت و جدا شد امنیت اخلاقی خود را از دست داد؛ به گونه ای که بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله  که مسائل رشد معرفتی و اخلاقی را برای مردم بیان کرده بودند؛ افراد به جایی رسیدند که در جامعه اسلامی گفتند کنیز حق حجاب گرفتن را ندارد و شرابخواری علنی شده بود. این ها همه یعنی؛ در این جامعه اسلامی امنیت اخلاقی وجود ندارد.

وی افزود: اتفاقی که در عدم تبعیت از ولایت رخ می دهد این است که در مکتب مخالفین غدیر حتی افراد به مناسک عبادی هم نمی توانند دست پیدا کنند و این خود درد جامعه اسلامی است.

حجت الاسلام یوسفی با بیان دومین شاخه امنیت تصریح کرد: امنیت جانی یکی دیگر از شاخه های مهم امنیت است و مکتب مخالفین غدیر مدعی بودند اگر امنیت می خواهید باید زیر پرچم ما بیائید. اما سوال اینجاست که اگر با پیوستن به این پرچم، امنیت برقرار می شد چرا فقط در یک قبیله بنی سلیم، چهار هزار نفر به دست خالدبن ولید زنده به گور شدند و آتش زده شدند؛  فقط به جرم اینکه زکات به حاکمِ اول بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله ندادند.

وی ادامه داد: آیا واقعا با این جدایی از مکتب غدیر، به امنیت رسیدند ؟ آیا مردم کوفه با تبعیت نکردن از ولایت به امنیت رسیدند؟ خیر نرسیدند، براساس گزارشات تاریخی مردم حتی امنیت جانی هم نداشتند.

حجت الاسلام یوسفی اظهار داشت: وقتی جامعه اسلامی زیر پرچم ولایت باشد، ‌دشمن از ترس،  به هر قیمتی که شده و با افتضاح و بی آبرویی هم حاضر است فرار کند؛ همچنان که در تاریخ داریم دو فرمانده لشکر معاویه برای فرار از دست امیرالمومنین علیه السلام   مفتضحانه فرار کردند. این یعنی اهمیت قرار گرفتن زیر پرچم ولایت.

این استاد حوزه ضمن بیان شاخه اقتصادی امنیت گفت: وقتی امنیت اقتصادی نباشد تبعیض اقتصادی اوج می گیرد به طوری که در تاریخ بیان شده فردی مثل زبیر که ساکن مدینه بود در خانه ییلاقی اش در شهر کوفه ده کاروان جا می گرفت با وجود اینکه در همین زمان عده ای نان برای خوردن نداشتند.

وی افزود: در عصر حاضر نیز تبعیض اقتصادی وجود دارد که یکی نان برای خوردن ندارد ، اما یکی ویلای چهارصد میلیاردی دارد و این درد جامعه اسلامی است.

حجت الاسلام یوسفی با اشاره به اهمیت جایگاه ولایت در جامعه تصریح کرد: در جامعه ای که کرسی قدرت در دست  ولی خدا باشد شفافیت سازی در آن جامعه موج می زند و جز در مسائل نظامی که احتمال توطئه دشمن و نفوذ منافقان هست؛در بقیه امور ، مسائل برای مردم شفاف مطرح می شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر در جامعه ای غیرت دینی از بین برود مردم می گویند حدیث غدیر نخوانید،‌ حرفی بزنید که فایده داشته باشد، از قیمت دلار و ... صحبت کنید. و امروز ما دچار افرادی شده ایم که غیرت دینی آنها پایین است، باید تلاش کنیم تا در مسیر ولایت قرار گیریم. 

 


٢٢:٢١ - پنج شنبه ٣٠ مرداد ١٣٩٩    /    شماره : ٣٩١    /    تعداد نمایش : ١١٢٧



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 416103

  • بازدید امروز : 1831

  • کل بازدید : 987394

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد