چاپ        ارسال به دوست

کارگاه پژوهشی بررسی اندیشه امام خامنه ای (مدظله العالی)

کارگاه پژوهشی بررسی اندیشه امام خامنه ای (مدظله العالی) در مدرسه علمیه الزهراء (علیهاالسلام) برگزار شد. 

این کارگاه که در راستای جلسات تحلیل و بررسی بیانیه گام دوم انقلاب در این مدرسه برگزار شد، حجت الاسلام علی خاک رنگین با اشاره به ویژگی های خاص حضرت آقا گفتند : شخصیت مقام معظم رهبری، یک شخصیت جامع نگر است؛ شخصیتی که علاوه بر مبارزات با رژیم طاغوتی و ثبات قدم در مبارزه با استکبار جهانی، دارای منظومه فکری تمدن ساز است.

خاک رنگین با اشاره به اولین ویژگی حضرت آقا گفتند: شخصیت علمی ایشان بی نظیر است.  ایشان از اساتید بزرگی در مشهد و قم بهره مند بودند و حتی در خانواده هم فضای علمی مورد دقت خاص بود. وی در دوره تحصیل با عالمان فرهیخته متعددی و البته با گرایش های مختلف مواجه بود. عالمانی که گرایش فلسفی و عرفانی داشتند؛ همچون امام خمینی و علامه طباطبایی و عالمانی که منتقد فلسفه و عرفان به شمار می آمدند؛ همچون حاج شیخ مجتبی قزوینی و حاج شیخ هاشم قزوینی و مرحوم آیت الله میلانی ؛ سعه صدر علمی وی اقتضا می کرد که همه اندیشمندان شیعی را هر چند با گرایش های متنوع دریابد و از همه آنها کسب فیض کند در این میان حضرت امام (ره) تاثیر زیادی در شکل گیری اندیشه و شخصیت حضرت آقا داشتند و خود آقا بارها به این موضوع اشاره نموده اند.

مدیر موسسه شناخت رهبری ، دومین ویژگی حضرت آقا را این چنین بیان کرد: معظم له شخصیت روشنفکرانه ای دارند. ارتباط  کاری و جدی ایشان با جریان روشنفکری کشور از قبل از انقلاب است. دوجلسه  معروف شعری در مشهد هست به نام فردوس و فرخ که جالب است خود آقا می فرمایند من در هر دو این جلسات  شرکت می کردم . ذوق شعری و ادبی و تاریخی وی در تقویت این ارتباط مؤثر بوده است. نکته جالب اینکه مقام معظم رهبری با وجود ارتباط فکری و علمی و ادبی با جریان های مختلف روشنفکری و روحانیت، هیچگاه از روش عقلانی و دینی فاصله نگرفت و از اندیشه های التقاطی متأثر نگشت. وی به خوبی شخصیت های فکری همچون جلال آل احمد و دکتر علی شریعتی را می شناخت و با شیوه عقلانی و روحیه سعه صدر با آنها مواجه می شد

 

وی با اشاره به سومین ویژگی حضرت آقا افزود: از مشخصه های بارز شخصیتی حضرت آقا، الگوگیری ایشان است پذیرش الگوهای مناسب برای رشد علمی و تربیتی و جهادی. شخصیت هایی مانند شهید نواب صفوی و به ویژه شخصیت امام خمینی در شکل گیری فکری رهبری بسیار موثر بوده اند. ایشان می فرمایند من تحت تاثیر مادرم هستم. حاجیه خانم میردامادی مادر حضرت اقا یک شخصیت بی نظیر است. ایشان روش تربیتی برای فرزندان خود داشتند و برای مثال اولین بار عربی را مادرشان به حضرت آقا آموزش دادند همچنین قرائت قرآن شیرینی داشتند. 

لکن شخصیت مهمی که در شکل گیری شخصیت حضرت آقا اثر داشت، حضرت امام (ره) بوده است و از سال 1336 تا 1342 که در درس خارج امام شرکت کردند دیگر امام را رها نکردند و قوت آقا در همین بود. 

خاک رنگین چهارمین ویژگی رهبر معظم انقلاب را تسلط جامع و کافی بر مباحث و مسائل انقلاب و حکومتی دانست و گفت: امروز از فضای روشنفکری کشور در بحث های  فکری و ادبی گرفته تا مباحث حکومتی آقا ورود دارند و این ورود به ارائه راهبردها و تحلیل مسائل منجر می شود که دیگران اینگونه نیستند. برای مثال در بحث زن، حقوق زن، مقابله با جریان های فمنیسیتی و غربی؛ شخصیت و هویت حقیقی زن مسلمان و .... حضرت آقا به خوبی مسائل را تببین نموده اند.

پژوهشگرسابق مرکز حدیث ولایت دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام) یکی دیگر از ویژگی های شخصیتی حضرت آقا را آشنایی با جنبش های روشنفکری جهان اسلام دانست و گفت: شناخت جریان شناسانه از جنبش های فکری جهان اسلام اعم از اسلام نخستین و اسلام معاصر است که در دوران جوانی دنبال نمودند و شخصیت های مهمی، مانند مودودی و سیدقطب و اقبال را به خوبی شناختند و شناساندند.  حضرت آقا مطالعات عمیقی قبل از انقلاب در این زمینه دارند. کتاب کفاح المسلمین فی تحریر الهند را حضرت آقا  در سال 1345نوشتند. مطالعات ایشان در فضای جنبش های فکری جهان معاصر هم فرآوان بوده است . از هند، مصر، لبنان ، آشنایی با آراء سید قطب و اقبال و دیگران. 

مطالعه تاریخ جهان اسلام و جهان غرب و جهان عرب با رویکرد جریان شناسانه، یکی از ویژگی ها و امتیازات مقام معظم رهبری است که نگرش کلان به جهان بشریت را به متفکر می دهد و نسبت به شناخت وضعیت موجود و بهره تاریخی از حوادث گذشته برای حوادث حال و آینده مدد می رساند.

وی مطالعات تاریخی مقام معظم رهبری را از جمله ویژگی های ایشان دانست و افزود: مطالعات تاریخی ایشان درباره اهل بیت علیهم السلام بسیار زیاد است و در این زمینه صحبتهای زیادی  داشتند که گزیده ای از آن کتاب انسان 250ساله است . 

یکی دیگر از ویژگی های رهبر معظم انقلاب در کنار تحصیل و تحقیق در عرصه های فقهی و اصولی و رجالی و تاریخی و مباحث روشنفکری و روحانیت، تربیت و تعلیم طلاب و جوانان علاقه مند به معارف اسلامی بوده است. شخصیت هایی که امروزه در نظام جمهوری اسلامی مسؤلیت های مهمی را به عهده دارند. تدریس دروس متعارف حوزه یعنی فقه و اصول و رجال و معارف اسلامی، یکی از برنامه های ثابت و همیشگی مقام معظم رهبری برای طلاب سطوح مختلف علوم دینی و در کنار آن، تربیت جوانان مذهبی برای مدیریت کلان و خرد کشور اسلامی بوده است.

پژوهشگر انقلاب اسلامی در ادامه بیان کرد: حضرت آقا فضای علمی قبل از انقلاب را طی کردند و  در کار تشکیلاتی منسجم قبل از انقلاب  حضور داشتند و در مبارزات بودند ، بعد از پیروزی با حضور در حزب جمهوری ، ریاست جموری و .... کارهای تشکیلاتی داشتند.

این شخصیت بی نظیر است، ما معدود عالمان دینی داریم که اینگونه جامعیت داشته باشند و 8 سال کار اجرایی قوی در دوران ریاست جمهوری داشته باشند که در تمام عرصه ها اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... 

خاک رنگین در پایان خاطر نشان کرد: ما یک کارنامه درخشان از مجموعه اقدامات و فعالیت های حضرت آقا داریم که اینها جدای از اندیشه ها و بیانات ایشان نیست. و اندیشه توام با عمل بوده است. اقدام ایشان که حاصل نگرش ایشان بوده که برگرفته از آیات و روایات است. و این می طلبد که ما به عنوان سربازان جبهه ولایت با دقت و تعمق در سخنان ولی به تحقیق و پژوهش در این سخنان بپردازیم و راه حل بسیاری از مشکلات و مسائل نظام را در این بیانات بیابیم.

معظم له با درایت توانستند مسیر امام خمینی را بدون ذره ای انحراف، مدیریت کنند و بر این مدیریت، استوار ماندند و همین استواری، باعث رنجش و فاصله برخی از دوستان نزدیک وی شد. مدیریت راهبردی وی در عرصه های علمی، نظامی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی با رویکرد توحیدی و تمدنی و استکبارستیزی توانست کشور ایران را از بحران های متعدد نجات دهد و اینک کشور ایران به عنوان یک کشور قدرتمند در منظقه برای دنیا شناخته می شود.

لازم به ذکر است این نشست کارگاهی که از ساعت 8 صبح آغاز شده بود تا 18 عصر ادامه داشت، شرکت کنندگان با روش های مختلف پژوهشی در سخنان حضرت آقا آشنا شدند و با انتخاب موضوعات پژوهشی، گروه های تحقیقاتی و پژوهشی برای ادامه فعالیت شکل گرفت.


٢١:٣٥ - سه شنبه ٢٩ مرداد ١٣٩٨    /    شماره : ٣١٥    /    تعداد نمایش : ٩٧٨



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 416151

  • بازدید امروز : 90

  • کل بازدید : 987511

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد