چاپ        ارسال به دوست

به مناسبت شهادت امام باقر (علیه السلام) بازخوانی دوران زندگی حضرت

دوران سازندگی فکری و تشکیلاتی

امام خامنه ای(مدظله الاعالی) درخصوص دوران زندگی امام باقر(علیه السلام) می فرمایند: دونکته در زندگی حضرت وجود دارد یکی عبارت است از، مبارزه آن حضرت با تحریف در معارف اسلامی و احکام اسلامی؛ این چیزی بود که در دوران امام باقر از همیشه پیش از زمان آن حضرت، مشروح تر و مبسوط تر و گسترده تر انجام شد. یعنی چه مبارزه با تحرف؟ مقصور از مبارزه با تحریف این است که دین مقدس اسلام، اساسا با معارف و احکامی که دارد و با آیات قرآن برای جامعه اسلامی یک خصوصیاتی را و شرایطی را مقرر کرده - بلکه برای دنیای انسانی و زندگی بشری- که اگر مردمی آن معارف را بدانند و به آن پایبند باشند، ممکن نیست که در جامعه ای که به نام اسلامی وجود دارد، بعضی چیزها را تحمل کنند. مثلا حکومت ستمگران را، یا حکومت فساق و فجار را، یا حکومت از دین بی خبرها را تحمل نمی کنند. تبعیض را و تقسیم غیرعادلانه ثروت در جامعه را قهرا تحمل نمی کنند و بسیاری از این فسادهایی که در جوامع اسلامی هست، این با احکام اسلامی و با نظام اسلامی سازگار نیست. 

بعضی از سلاطین و زمامدارانی که به عنوان خلافت پیغمبر بر سرکار آمدند- مثل بنی امیه و مروانی ها- اینها به هیچ وجه شایسته آن نبودند که بر جامعه اسلامی حکومت کنند و در دوران زمامداری خودشان انواع فسق و ظلم و فساد و تبعیض و جهل و خلاصه انحراف های گوناگون وجود داشت. اگر قرار بود احکام اسلامی و آیات قرآنی همان طور که هست، برای مردم تبیین بشود، امکان ادامه حکومت و زمامداری و قبضه کردن قدرت برای اینها نبود ؛ این بود که دست به تحریف می زدند. 

حالا ائمه می خواهند حکومت اسلامی درست را سرپا کنند؛ می خواهند نظام علوی را برقرار بکنند، چه باید بکنند؟ اولین کار این است که ذهنیت مردم را عوض کنند؛ فرهنگ به اصطلاح اسلامی ضد اسلامی را که در ذهن مردم رسوخ کرده ، از آنها بگیرند و جای آن را با فرهنگ خوب و صحیح و قرآن حقیقی و توحید واقعی جایگزین کنند؛ این همان مبارزه فرهنگی است. پس مبارزه فرهنگی فقط نشستن و از احکام اسلام چیزهایی را بیان کردن بدون جهت گیری ، بدون یک سَمت گیری انقلابی و مبارزی نیست، این مبارزه نیست. بلکه مبارزه فرهنگی این است که سعی کنند، ذهنیت مردم را و فرهنگ حاکم بر ذهن های مردم را عوض کنند، تا راه را برای حکومت الهی هموار کنند و راه را بر حکومت های طاغوتی و شیطانی ببندند و امام باقر این کار را شروع کرد. 

کار دیگری در زندگی آن حضرت هست که آن عبارت است از تشکل. یعنی چه؟  یعنی این معارف را، همین تغییر فرهنگی و مبارزه فرهنگی را یک وقت انسان همین جور پرتاب می کند در میان جامعه، مثل بذری ست که انسان بی حساب آن بذر را بریزد در یک زمینی. خُب یک بذر سبز خواهد شد، یکی از بین خواهد رفت، یکی بعد از سبز شدن خشک خواهد شد، یکی بعد از سبز شدن لگدمال خواهدشد، از بین خواهد رفت، خیلی مثمر ثمر نیست، این جور بذر پاشیدن.  یک وقت نه، آن باغبانِ ماهر، آن زراعت گر چیره دست و عاقل علاوه بر اینکه بذر را می پاشد آن را حفظ هم می کند؛ حفظ او به چیست؟ به این است که یک عده ای را بگمارند، افرادی را مامور کنند در سرتاسر دنیای اسلام برای اینکه آن کسانی که تحت تاثیر این تبلیغات و تعلیمات عالیه قرار می گیرند، اینها اشکالاتشان را با آنها برطرف کنند و مطرح کنند؛ معرفت بیشتری پیدا کنند ، تحت تاثیر القائات دشمن قرار نگیرند، اشتباه نکنند، پیوستگی شان را با همدیگر حفظ کنند، خلاصه یک تضمین کافی برای سبز شدن این بذرهای سالم در آن سرزمین آماده و مستعد به وجود آوردن. 

یکی از کارهای امام باقر همین بود ، که کسانی را از شاگردان خود و از دوستان خود تربیت کند، بالا بیاورد، به صورت اختصاصی آنها را مورد توجه قرار بدهد- شاگردان ویژه آن حضرت- بعد آنها را به همدیگر وصل کند و در سرتاسر دنیای اسلام آنها را به عنوان یک قطبی، یک رکنی، به عنوان وکیل خود، نایب خود بگذارد که آنها کار آن حضرت را دنبال کنند و ادامه تبلیغات و تعلیمات آن حضرت را به گردن بگیرند و به عهده بگیرنداین سازماندهی پنهانی امام باقر بود، که از زمان قبل از امام باقر شروع شده بود، اما در زمان آن حضرت یک هیجان بیشتری پیدا کرد. (انسان 250 ساله، بیانات مقام معظم رهبری درباره زندگی سیاسی-مبارزاتی ائمه علیهم السلام) 


٠٩:٠٦ - جمعه ١٨ مرداد ١٣٩٨    /    شماره : ٣١٣    /    تعداد نمایش : ٩٨٤



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 416161

  • بازدید امروز : 118

  • کل بازدید : 987539

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 2

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد