چاپ        ارسال به دوست

چهلمین بهارِ قرارگاه تقوا، بصیرت و اخلاق

روزهای پایانی ماه ذی القعده ، عطر دل انگیز سفرحج و عزیمت حجاج به سرزمین وحی، و هزاران قلب عاشق و دل سوخته ی جامانده از این سفر معنوی.

اما اینک در چهلمین بهار قرارگاه تقوا، بصیرت و اخلاق، ما نیز به حج می رویم. 

پیامبراعظم(صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند: 

اِنَّ لَكُمْ فِى كُلِّ جُمُعَةٍ حَجَّةٌ وَ عُمْرَةٌ فَالْحَجَّةُ اَلْهَجيرَةُ لِلْجُمُعَةِ وَ الْعُمْرَةُ اِنْتِظارُ الْعَصْرِ بَعْدَ الْجُمُعَةِ؛

هر روز جمعه براى شما ثواب يک حج و يك عمره است، حج شما شتاب و مبادرت به نماز جمعه و عمره شما انتظار اقامه نماز عصر پس از نماز جمعه است.( كنزالعمال، ج ۷، ص ۷۳۷)

 

اینک که بهار حج است و مقارن با چهلمین بهار قرارگاه تقوا، بصیرت و اخلاق ؛ ما نیز با حضور خود در نمازجمعه ، از ثواب حج و عمره بهره مند می شویم. 

نماز جمعه همانند حج جایگاه والایی دارد و نه تنها یک عبادت ، بلکه مظهر وحدت سیاسی، شکوه و عظمت اسلام  است و آگاهی پیروان قرآن را بالا می برد، لذا نماز عبادی سیاسی محسوب می گردد. 

امام خامنه ای مدظله العالی درخصوص سالگرد اقامه اولین نماز جمعه تهران در پنجم مرداد ماه به امامت آیت الله طالقانی می فرمایند:  نماز جمعه‌ی باشکوه تهران اول بار به امر امام بزرگوارمان به امامت مرحوم آیةاللَّه طالقانی (رضوان‌اللَّه‌تعالی علیه) برگزار شد. این مرحوم یک عالم مجاهدِ بااستقامتِ پارسا و پاکیزه‌ای بود؛ امتحان خوبی هم داد. هم در دوران مبارزه، هم پس از پیروزی انقلاب و در این معادلات پیچیده و بسیار دشواری که در زمینه‌های سیاسی و امنیتی بعد از انقلاب پیش آمد، مرحوم آیةاللَّه طالقانی امتحان خوبی داد.

ایشان در خصوص جایگاه نماز جمعه می افزایند:نماز جمعه هم نهاد بابرکتی شد؛ چه در تهران، چه در سایر شهرهای این کشور. بتدریج نماز جمعه در شهرهای کوچک و کوچکتر هم در سرتاسر کشور اسلامی در هر نقطه‌ای تبدیل شد به کانونِ هم معنویت و هم مقاومت. نماز عبادی - سیاسی که تعبیری بود که آن روز ظاهراً از زبان امام بزرگوارمان صادر شد، به این معناست؛ هم مرکز عبادت است، هم مرکز آگاهی معنوی و سیاسی است؛ که این آگاهی موجب نلغزیدن، راه کج نکردن و به زانو در نیامدن یک ملت است. اغلب این شکستهائی که شما در صحنه‌ی سیاسی در دنیا برای ملتها مشاهده می کنید، منشأش ناآگاهیهائی است که ضربه‌های خود را در جاهای گوناگونی زده است. آگاهی، یک ملت را ضد ضربه می کند؛ او را آماده می کند برای مقاومت.

معظم له با اشاره به جایگاه مقاومتی نماز جمعه می فرمایند: بنابراین اینجا، هم پایگاه معنویت است، هم پایگاه مقاومت. قدر این نماز را، هم آحاد مردم بدانند، هم بخصوص جوانهای عزیزمان بدانند، و هم آقایان ائمه‌ی جمعه‌ی محترم در سراسر کشور بدانند؛ آنها هم قدر این نماز را بدانند؛ این یک منبری است که نظیر آن دیگر وجود ندارد. کاری کنند که جاذبه‌ی نماز جمعه، جوانها و دلهای پاکیزه و مشتاق را به این سمت بکشاند و این کانون روزبه‌روز گرمتر شود.

ما نیز در لبیک به ندای ولی نعمت و مولایمان، روز جمعه چهارم مرداد با حضور گسترده خود در نماز باشکوه جمعه، کانون معنویت و مقاومت کشورمان را بیش از گذشته گرمتر می نمائیم. 




٠١:٥٦ - پنج شنبه ٣ مرداد ١٣٩٨    /    شماره : ٣٠٩    /    تعداد نمایش : ١٠٥٥



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 420855

  • بازدید امروز : 198

  • کل بازدید : 997558

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 2

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد