چاپ        ارسال به دوست

در جلسه اخلاق عمومی مطرح شد

محبت بحث محوری در مسائل دینداری

جلسه اخلاق عمومی طلاب که با محوریت زیارت جامعه کبیره برگزار می شود این هفته به بررسی فراز وَ التَّامِّينَ‏ فِي مَحَبَّةِ اللَّه‏(سلام بر شما ائمه که در محبت خدا تمام هستید ) پرداخت.

استاد حوزه با اشاره به فراز التَّامِّينَ‏ فِي مَحَبَّةِ اللَّه گفت: محبت یکی ازبحث های محوری در مسائل دینداری است واز صول مهم در تبلیغ دین است و ما باید این امور را از زاویه محبت برای مردم بیان کنیم.ایراد ما در تبیین دین این است که کمتر از زاویه  محبت به تبلیغ دین می پردازیم. مسئله محبت این قدر بزرگ است  که امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: هل الدین الا الحب. یعنی آیا دین غیر از محبت چیز دیگری نیز هست .

 

وی با اشاره به عقل و قلب بیان کرد

همه ی انسا نها بخشی در وجودشان هست به نام دل که گاهی از آن به قلب یاد می شود .اما قلب نه به معنی بیولوژیکی آن ؛ بلکه به معنی محل ابتلای کسانی که با درون انسان کاردارند. عقل جایگاه استدلال و چون و چراهاست. قلب اینگونه نیست و دنبال چیز دیگری است . قلب کانون محبت وجایگاه ایمان است. 

 

وی با اشاره به اینکه عمده مسائل دینی را می توان یکبار از زاویه محبت دید با عنایت به آیه 76 سوره انعام "فَلَمَّا جَنَ‏ عَلَيْهِ اللَّيْلُ رَأى‏ كَوْكَباً قالَ هذا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قالَ لا أُحِبُّ الْآفِلينَ  "گفت :ابراهیم خلیل علیه السلام چگونه توحید  را از وادی  محبت مطرح می نماید:  نمی فرماید "انی لا اعتقدالافلین "می فرماید "لا احب الافلین " من غروب کنندگان را دوست ندارم.یعنی افول را با محبت در تضاد می بیند.

سایر مقوله های دینی هم باز از زاویه محبت معنای خاصی پیدا می کنند مثلا در بحث معاد زمانی که ابراهیم خلیل عرضه می دارند "رَبِّ أَرِني‏ كَيْفَ تُحْیيِ الْمَوْتى‏ "دنبال چیز دیگری است.یعنی خدایا به من نشان بده که  چطور مردگان را  زنده می کنی؟یعنی اینکه من شکی در برانگیختگی اموات ندارم فقط دنبال چگونگی آن هستم . در این آیه "کیف" مفعول "ارنی " است .یعنی ابراهیم علیه السلام می خواهد کیفیت احیای اموات را ببیند .که خطاب می رسد:" ....قالَ فَخُذْ أَرْبَعَةً مِنَ الطَّيْرِ فَصُرْهُنَّ إِلَيْكَ ثُمَّ اجْعَلْ عَلى‏ كُلِّ جَبَلٍ مِنْهُنَّ جُزْءاً ثُمَّ ادْعُهُنَّ يَأْتينَكَ سَعْياً وَ اعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ عَزيزٌ حَكيمٌ "چهارپرنده را بگیر وبا آنها مدارا کن وآنها با تو انس بگیرند "فَصُرْهُنَّ إِلَيْكَ "و بعد اینها را با هم ممزوجشان کن وبگذار سر کوه "ثم ادعهن " سپس اینها را ندا کن "یاتینک سعیا " یعنی با شتاب به سوی تو می آیند چرا ؟چون تو اینها را "فصرهن الیک "کردی .اینها به تو وابسته شد ه اند .

این یعنی وقتی خداوند مردگان را زنده می کند، از باب "نفخت فیه من روحی" است،چون با این صدا آشنا هستند با شتاب وعجله مبعوث می شوند  .

اللهم من ذا الذی اذاق حلاوه محبتک فرام منک بدلا

 

 


٠٣:٥١ - چهارشنبه ٢ خرداد ١٣٩٧    /    شماره : ٢٠٤    /    تعداد نمایش : ٩٤٧



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 416119

  • بازدید امروز : 9

  • کل بازدید : 987430

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد