چاپ        ارسال به دوست

در همایش بررسی بایسته ها و دانسته های رشته تخصصی تبلیغ مطرح شد:

فهم نظام مند دین، عامل تبلیغ موفق دین است

در همایش بررسی بایسته ها و دانسته های رشته تخصصی تبلیغ حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با اشاره به اهمیت و ضرورت تبلیغ گفت: فهم نظام مند دین، عامل تبلیغ موفق دین است. 

این همایش که عصر روز پنج شنبه در مرکز تخصصی امام هادی علیه السلام با حضور جمعی از طلاب برادر و خواهر برگزار شد،حجت الاسلام والمسلمین پناهیان به تبیین و توضیح ضرورت امر تبلیغ پرداخت و اظهار داشت: در باب اهمیت تبلیغ از نظر دین صحبت زیاد است و مطالب زیادی مطرح شده است . اما از نظر زمانه این اهمیت تبلیغ دین چقدر افزایش پیدا کرده است؟ الآن دیگر امنیت مردم منطقه بویژه مردم ایران و حیات مادی مردم وابسته است به قدرت اسلام.

شما می دانید اسلام اگر نتواند قدرتمندانه در فرهنگ و فکر مردم حضور داشته باشد و این قدرت را به مردم ندهد این مردم را، قدرت ها تکه پاره و نابود خواهند کرد و اصلا دیگر به دین و ایمان ما هم کاری ندارند و فقط می خواهند غارت بکنند. ما اگر دین هم نداشته باشیم و زرتشتی هم باشیم بالاخره نیاز به امنیت و رفاه حداقلی داریم و می دانید ما در منطقه ای از جهان زندگی می کنیم که با ما مثل ژاپنی ها و کره ای ها برخورد نخواهند کرد و ما دشمنان سخت تری داریم و با ما رذیلانه تر برخورد خواهند کرد. نمونه های آن را در منطقه می بینیم. اسلام است که  می تواند مردم را نجات دهد و آن اسلامی است که خوب بیان شود . اسلامی که خوب در جان ها قرار گیرد. الآن ضرورت تبلیغ دین چیزی شبیه ضرورت دفاع مقدس است که در مرزها حمله کرده بودند. الآن لحظه ای ما را آرام نمی گذارند و از جهات مختلف تهاجم دارند والآن تهاجم در دست های مردم و در گوشی های آنها امکاناتش فراهم است.

ایشان با اشاره به ضرورت دوم تبلیغ گفت: جدای از این اهمیت ها یک دلیل دیگر برای ضرورت تبلیغ وجود دارد و آن زمینه پذیرش است ما در آستانه اتمام حجت به جهان بشریت هستیم و نفوس مستعد در اطراف ما زیاد است و چقدر حیف است که این نفوس مستعد غافل بمانند و حجاب ها و جهالت ها مانع شوند و درک نکنند ماجرای دین چیست. فلسفه جمهوری اسلامی هم همین بوده است. فلسفه جمهوری اسلامی این نبوده است که دین را تحمیل کند به کسی. فلسفه جمهوری اسلامی همان فلسفه بعثت انبیاء است که می خواهد دفائن العقول را اکتشاف کند. و مردم خودشان به دین برسد.  فلسفه جمهوری اسلامی را هم می شود مثل رسالت انبیاء، محدود کرد به ابلاغ دین.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در ادامه با اشاره به ضرورت کار تبلیغی طلاب گفت: طلبه اگر دین را بصورت نظام مند درک نکرده باشد و ساختار دین را درک نکرده باشد چطوری می تواند دین را تبلیغ نماید؟ نظم دادن به مفاهیم دینی با نظام بخشیدن به مفاهیم دینی خیلی فرق می کند. نظم دادن به مفاهیم دینی شبیه این است از جنگل چوب ها را  هم اندازه می برند و می آورند، می گذارند روی تریلی تا به شهر ببرند. این می شود نظم که چوب ها را روی تریلی می چینند برای حمل و نقل. نظام این است که این چوب ها را بیاورید و یکی را ستون بکنید یکی را پل و یکی را سقف و ... این می شود نظام. بسیاری از فهرست های کتاب معارف دینی را نگاه بکنید نظام معارف دینی را انتقال نمی دهد و نظم معارف دینی را انتقال می دهد.

یک گزاره علمی این است که بیشتر از برهان چیزی که باعث می شود مردم حس کنند شما درست می گویید نظام مند سخن گفتن است. ابتدا و انتهای سخن باید به هم بخورد تا مخاطب صحبت شما را قبول کند. حالا این دینی را که خداوند نظام مند قرار داده است را ما بصورت نظام مند به مردم معرفی نمی کنیم . لذا طلبه ای که دین را بصورت نظام مند درک نکرده است نمی تواند دین را به خوبی تبلیغ نماید. ما باید نظام حاکم بر مفاهیم دینی را درک کنیم و ما معمار مفاهیم دینی می خواهیم. اول باید دین را بشناسیم.

وی با اشاره به دانش های مورد نیاز در امر تبلیغ افزود: برای تبلیغ خوب و موثر به چند دانش نیاز داریم انسان شناسی، دین شناسی، تاریخ اسلام شناسی ، قرآن شناسی، تیپ شناسی ؛جامعه شناسی و ...  و زاویه دید یک مبلغ به این دانش ها متفاوت با زاویه دید سایر افراد است. بطور مثال یک مبلغ ، مسائل تاریخی را با زاویه دید تحلیل مسائل تاریخی مورد بررسی قرار می دهد.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در پایان با اشاره به رشته تخصصی تبلیغ اظهار داشت: رشته تبلیغ فقط فن و روش یاد نمی دهد بلکه هدف اصلی تولید علم است. با یک دید و نگاه عمیق و ژرف به انسان، سیاست، جامعه و دین . 

 


٢٣:٥٠ - جمعه ٢١ مهر ١٣٩٦    /    شماره : ١٨٠    /    تعداد نمایش : ١٤٠٠



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 420909

  • بازدید امروز : 86

  • کل بازدید : 997677

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد