چاپ        ارسال به دوست

مدیر مدرسه علمیه الزهرا(علیها السلام):

عفت و پاکدامنی حضرت خدیجه در امر کار و تجارت الگوی مناسبی برای زنان است

معصومه سادات صادقی، مدیر مدرسه علمیه الزهرا (علیها السلام)، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره شخصیت حضرت خدیجه(علیها السلام) با اشاره به آیات و روایات، گفت: در قرآن کریم سوره احزاب آیه 6 لقب ام المومنین که آورده شده است مختص حضرت خدیجه(علیها السلام) است، چرا که ایشان بهترین همسر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بودند.

 

وی افزود: پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) همواره از حضرت خدیجه‌(علیها السلام) به خوبی یاد کرده و می فرمودند که مثل حضرت خدیجه(علیها السلام) هیچ جایی وجود ندارد، همین صحبت‌های پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) سبب اعتراض عایشه ‌می‌شد.

 

مدیر مدرسه علمیه الزهرا (علیها السلام)، در ادامه عنوان کرد: پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در پاسخ به حسادت‌های عایشه نسبت به حضرت خدیجه(علیها السلام) می‌فرمودند: حضرت خدیجه (علیها السلام) تنها کسی بود که من را تصدیق کرد زمانی که همه منکر من بودند و تمامی اموالش را  برای یاری و کمک دین خدا قرار داد بنابراین هیچ همسری نمی تواند برای من همانند حضرت خدیجه (علیها السلام) باشد.

 

صادقی افزود: همچنین حضرت خدیجه(علیها السلام) تنها همسری است که از پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) فرزند داشتند و دیگر همسرانش فرزندی از پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) نداشتند.

 

وی ادامه داد: حضرت خدیجه (علیها السلام) ثروت و مکنت زیادی داشتند که با ثروت قریش برابری می کرد از این رو ایشان به ملکه حجاز نیز شهرت پیدا کرده بودند.

 

مدیر مدرسه علمیه الزهرا (علیها السلام)، با اشاره به فعالیت های تجاری حضرت خدیجه (علیها السلام) بیان داشت: ایشان دارای کاروان های تجاری زیادی بودند اما هیچ‌گاه مانند سایر تاجران دست به ربا نزدند، افرادی را به عنوان وکیل انتخاب می‌کردند و بر اساس سهمیه از قبل مشخص شده در امر تجارت به آنها حقوق می‌دادند.

 

صادقی افزود: حضرت خدیجه(علیها السلام) بر اساس شانیت زن بودن در امر تجارت به صورت مستقیم وارد کار نمی‌شدند بلکه دیگران را به کار می‌گرفتند، و اگر برای تجارش خسارتی پیش می‌آمد آن را متوجه اموال خود می‌کرد، این امر در اقتصاد مقاومتی الگوی خوبی برای مسلمانان می‌تواند باشد.

 

هماهنگی عفت زنانگی در امر تجارت در پیروی از حضرت خدیجه(علیها السلام) است

وی با اشاره به مساله اقتصاد مقاومتی بیان داشت: این نوع از اشتغال می تواند الگویی برای زنان جامعه ما باشد که اگر در امر تجارت وارد شدند آن را با عفت زنانگی هماهنگ کنند چرا که دین مبین اسلام  زنان را از تجارت منع نکرده است.

 

صادقی عنوان کرد: حضرت خدیجه (علیها السلام) افرادی را که به عنوان وکیل انتخاب می‌کردند افرادی امینی بودند که به همراه تجار خود با آنها همراه می‌کردند.

 

مدیر مدرسه علمیه الزهرا (علیها السلام) اظهار داشت: حضرت خدیجه (علیها السلام) در منطقه‌ای که زندگی می‌کردند به عنوان قویترین تاجر به نام خدیجه بنت خویله معروف بودند که در امر تجارت، تاجران خود را به کشورهای مکه، سوریه، فلسطین، مصر، حبشه، یمن می‌فرستادند، البته پدرشان نیز به ایشان کمک می‌کردند.

 

وی ابراز کرد: حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) فرد امینی بود در در دوران جاهلیت به محمد امین شهرت یافته بود حضرت خدیجه (علیها السلام) خصوصیات اخلاقی پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) را شنیده بود به همین دلیل خواستار این شد که پیامبر در امر تجارت با ایشان همکاری کنند.

 

صادقی به ازدواج حضرت خدیجه (علیها السلام) با پیامبر (علیها السلام) پرداخته و بیان داشت: طی همین همکاری حضرت خدیجه(علیها السلام) با واسطه یکی از اقوام از پیامبر(علیها السلام) درخواست می‌کنند که با ایشان ازدواج کنند، پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نیز با مشاهده فضایل اخلاقی فراوان از حضرت خدیجه(علیها السلام) با کمال خرسندی این پیشنهاد را پذیرفتند.

 

مدیر مدرسه علمیه الزهرا (علیها السلام)، با اشاره به دین حضرت خدیجه(علیها السلام) پیش از مسلمان شدن، گفت: حضرت خدیجه (علیها السلام) بر دین حنیف ابراهیمی بود که از اجدادش به ایشان رسیده بود، بنابراین ایشان هیچ‌گاه همچون مشرکان به پرستش بت نپرداخته بودند.

 

صادقی با اشاره به اینکه حضرت خدیجه (علیها السلام) دارای کمالات و ارزش‌های والای انسانی بودند و همین شخصیتشان را بی نظیر کرده بود، ابراز داشت: پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ایشان را خدیجه کبری لقب داده بودند همچنین از دیگر لقب‌های حضرت خدیجه (علیها السلام) مرضیه، راضیه، ام الیتاما و ام الزهرا را می‌توان نام برد.


١٩:٣٩ - پنج شنبه ٢٧ خرداد ١٣٩٥    /    شماره : ٧٢    /    تعداد نمایش : ١٧٨٧



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 421649

  • بازدید امروز : 18

  • کل بازدید : 999613

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد