چاپ        ارسال به دوست

جهاد تبیین یعنی رصد حرکت انحرافی دشمن و پاسخ به موقع و بجا

شصت و دومین پیش نشست علمی کنگره بین المللی علامه طباطبایی (قدس سره)  در مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام تهران برگزار شد. 

پیش نشست علمی با ارائه استاد حوزه،  محقق و پژوهشگر علوم قرآن و حدیث سرکار خانم شادمهر با موضوع علامه طباطبایی (قدس سره) از پیشگامان جهاد تبیین، در روز  دوشنبه ۷ آذر در مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام تهران برگزار شد. 

شهرزاد شاهسون دبیر علمی در ابتدای پیش نشست، ضمن بیان هدف از تشکیل این جلسات علمی گفت: یکی از برنامه های کنگره علامه طباطبایی برگزاری پیش نشست های علمی و تخصصی در مراکز علمی و فرهنگی بویژه حوزه های علمیه بوده است. 

بر همین اساس به منظور باز اندیشی آرا و اندیشه های حضرت علامه در ابعاد مختلف علمی و پاسخ به مسائل روز  این پیش نشست ها برگزار می شود.

وی افزود: هدف دیگر این پیش نشستها الگو سازی و بررسی روش علامه در جهت تبیین معارف حقیقی اسلام که همان تشیع است می باشد؛ زیرا علامه در مواجهه با دوران معاصر، پرچمدار معرفی تشیع به اروپا و مغرب زمین، و تبیین گر اسلام راستین بودند.

در ادامه این نشست مهلا شادمهر استاد حوزه های علمیه خواهران با اشاره به پیشگام بودن علامه طباطبایی قدس سره در جهاد تبیین اظهار داشت: جهاد تبیین از مباحث مطرح شده توسط مقام معظم رهبری (حفظه الله) است؛ لذا در ابتدای کلام اشاره ای به بیانات رهبر انقلاب در مورد شخصیت علامه داریم که ایشان می فرمایند: "جایگاه حقیقی او را [علامه] در مجموعه عظیم این انقلاب باید به درستی شناخت، او مجموعه‌ای از معارف و فرهنگ اسلام بود، فقیه بود، حکیم بود، آگاه از اندوخته‌های فلسفی شرق و غرب بود، مفسر قرآن بود، از علوم اسلامی یعنی علومی که از اسلام نشأت گرفته یا از آن تغذیه کرده است مطلع بود، از اصول، از کلام، از ادبیات، از نجوم و هیئت و ریاضیات و از برخی علوم بی‌نام و نشان دیگر."

این پژوهشگر قرآنی در ادامه گفت: جهاد تبیین یعنی رصد حرکت انحرافی دشمن و پاسخ به موقع و بجا. 

استاد شادمهر تصریح کرد: تبیین یعنی روشنگری در برابر افرادی که دریافت درستی از اسلام و تشیع و سنت پیامبر اکرم (ص) و ائمه (ع) ندارند. 

بنابراین تلاش و کوشش جدی در مواجهه با دشمن، در بعضی از عرصه ها و ابعاد که نیاز به تبیین دارد" جهاد تبیین" است. جهادی که وظیفه همه می باشد و به فرموده مقام معظم رهبری فریضه فوری و قطعی است. 

وی افزود: این جهاد به خصوص برای علما و علمای دوران معاصر حضرت علامه طباطبایی قدس سره که به معرفی اسلام حقیقی که همان تشیع است به شرق و غرب دنیا پرداختند؛ فوری و قطعی است.

این پژوهشگر قرآنی با اشاره به وضعیت شیعه در جهان غرب گفت :  شیعه در جهان غرب مورد غفلت واقع شده بود و جامعه علمی در مغرب زمین هیچ شناخت درستی از شیعه نداشتند، تنها فرقه اسلامی را اغلب تسنن می‌دانستند و از پیروان مکتب اهل بیت علیه‌السّلام اسماعیلیه، زیدیه و.... را می‌شناختند که تلاش های علمی علامه طباطبایی شیعه را در جهان غرب معرفی کرد.

 

استاد و پژوهشگر قرآنی با بیان تأثیر علامه طباطبایی بر هانري كربن تصریح کرد: هانری کربن وقتي آوازه عرفان و فلسفه علامه طباطبايي را شنيد، شيفته عظمت علمي، كمالات معنوي و فضايل اين حكيم وارسته گرديد . از اين رو وقتي كه به منظور شناخت تشيع، سالي چند ماه از پاريس به ايران مي آمد و در اين سرزمين به پژوهش در مورد مذهب شيعه مي پرداخت، توسط برخي از اساتيد دانشگاه، از محضر علامه طباطبايي تقاضا نمود كه به وي كمك كند.

وی ادامه داد: علامه طباطبايي كه از فعاليت هاي علمي و اشتياق معنوي اين محقق با خبر بود، خواسته اش را اجابت كرد و با وجود كهن سالي و ضعف مزاج، هر دو هفته يك بار از قم به تهران مي آمد تا در جلسه اي علمي به سؤالات كربن پاسخ دهد و معارف و حقايق گرانبهاي تشيع را در اختيار او و عده اي از استادان دانشگاه قرار دهد و بدين وسيله شناخت صحيح شيعه، براي جهان غرب، توسط هانري كربن هموار گرديد. 

این پژوهشگر علوم قرآنی در پایان خاطرنشان کرد: علامه طباطبايي در جايي گفته بود: "از الطاف خداست كه معارف اسلامي به وسيله اين دانشمند و همكارانش در جهان غرب اشاعه يابد. اینها در فرانسه مجله ای دارند که معارف شیعه را معرفی می کنند."

در پایان این  نشست علمی استاد شادمهر به سوالات حاضرین در جلسه پاسخ دادند.


١٨:٤٦ - سه شنبه ٨ آذر ١٤٠١    /    شماره : ٥٤٦    /    تعداد نمایش : ٣١٦



خروج




آمار بازدید

  • بازدید این صفحه : 420487

  • بازدید امروز : 24

  • کل بازدید : 996235

  • بازدیدکنندگان آنلاين : 1

اطلاعات تماس

  • آدرس: خیابان کوی نصر(گیشای سابق)-نبش فاضل شرقی-پلاک 19

  • تلفن: 88241491-88240932

  • نمابر: 88484803

  •                

صفحه اصلی|درباره ما|تماس با ما

.تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام می باشد